Στη γενική απεργία της Πέμπτης οι 5μηνίτες «κοινωφελούς» εργασίας

5mhna-kinhtopoihsh

Και οι πενταμηνίτες της «κοινωφελούς» απασχόλησης ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ στις 4 Φλεβάρη, ενώ παράλληλα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το υπουργείο στο Σταδίου 29, για την επαναπρόσληψή τους.

Στην ανακοίνσή τους τονίζουν:

"Διεκδικούμε:

  • Την επιστροφή στη δουλειά και την παραμονή των νέων πενταμηνιτών στις θέσεις εργασίας τους.

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.

  • Όλα τα προβλεπόμενα από την εργασιακή νομοθεσία! Αμοιβή με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

  • Κατάργηση της ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.

  • Μόνιμο προσωπικό και μαζικές προσλήψεις στους ΟΤΑ και σε όλο το δημόσιο για ποιοτικές και δωρεάν υπηρεσίες και δομές, που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Καμία ιδιωτικοποίησή άμεση ή έμμεση.

  • Να αποσυρθεί το νέο ασφαλιστικό.

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Δουλειά και όχι δουλεία! Σταθερή δουλειά με ενιαία μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια: αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη! Όλοι οι πεντάμηνοι συμβασιούχοι απολυμένοι ή μη, όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει να παραβρεθούν δίπλα στους αγωνιστές συναδέλφους που αυτές τις δύσκολες και παγωμένες μέρες συνεχίσουν με σθένος να μάχονται για ΟΛΟΥΣ."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Jumbo: Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι πωλήσεις

Αύξηση στις πωλήσεις και στα καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 303 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η …