Ο κλάδος Τεχνολογίας θα προσλάβει 3.000 ανέργους

ypologistis
Την υλοποίηση της Πράξης «Κατάρτιση, Πιστοποίηση και Συμβουλευτική, με στόχο την ενδυνάμωση των δεξιοτήτων ανέργων νέων 18-24 ετών σε ειδικότητες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», ανακοινώνουν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Συμμετοχή:
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας edu.sepe.gr, με προθεσμία υποβολής της αίτησης, μέχρι και 31/3/2016.
Αντικείμενο κατάρτισης-Ειδικότητες:
-Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician),
-Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist),
-Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών (Web & Mobile Specialist),
-Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer),
-Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist). Με τη λήξη του προγράμματος, θα υπάρξει πιστοποίηση των δεξιοτήτων.
Διάρκεια Προγράμματος:
Η κατάρτιση, είναι διάρκειας 380 ωρών και περιλαμβάνει γνώσεις σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο για τους ωφελουμένους.
Όπως ωστόσο ανακοίνωσε ο ΣΕΠΕ:
«Ο ΣΕΠΕ, με τη συμβολή του σε αυτό το πρόγραμμα, αποδεικνύει έμπρακτα τη στήριξή του στους ανέργους νέους και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι η χώρα μας διαθέτει ένα υψηλά εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο με τα κατάλληλα εφόδια και κίνητρα, μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή του ΣΕΠΕ ως εθνικού εταίρου από το 2009, στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία “eSkills for Jobs”-Ψηφιακές Δεξιότητες για την Απασχόληση, η οποία περιλαμβάνει εκδηλώσεις και δράσεις με τα αρμόδια υπουργεία, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, αναφορικά με τη σπουδαιότητα των ψηφιακών δεξιοτήτων στη σύγχρονη οικονομία και κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμος συντονίζει όλες τις ενέργειες στην Ελλάδα».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,86 μονάδων (+0,11%) …