20.000 προσλήψεις στα σχολεία

sxoleio21

20.000 διορισμούς με την αρχή να γίνεται εντός της τρέχουσας χρονιάς και το τέλος να διαγράφεται σε βάθος τριετία, θα προχωρήσει το υπουργείο παιδείας, εάν ισχύσει το σχέδιο που παρουσίασε στα Δ.Σ  της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, στην συνάντηση που είχε μαζί τους ο υπουργός Νίκος Φίλης, σημειώνοντας τα παρακάτω:

"Η κυβέρνηση από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχει θέσει τον στόχο να λειτουργήσουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο από τη πρώτη μέρα χωρίς προβλήματα στη στελέχωση του προσωπικού. Ήδη υπάρχει μία επιτροπή που επεξεργάζεται ζητήματα εκλογίκευσης στη διάθεση του προσωπικού και το θέμα των διορισμών.

Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια θα γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση. Είναι αναγκαίο για τη στήριξη του δημόσιου σχολείου.

Τα κενά του 2016 είναι λιγότερα από πέρυσι και πρόπερσι και δεν επηρεάζουν την κύρια λειτουργία του σχολείου.

Μιλάμε για 140000 εκπαιδευτικούς σε ένα βαθμό υπάρχουν κενά που δημιουργούνται από ασθένειες, άδειες κύησης κ.λ.π. Αυτά αντιμετωπίζονται με προσλήψεις αναπληρωτών."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέοι και συνδικαλισμός

Η γενιά που μεγαλώνει με την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχει την ικανότητα να …