Οι αναπληρωτές ειδικής κατηγορίας και το Ασφαλιστικό

αναπληρωτες

Tο ασφαλιστικό απασχολεί και πλήττει σημαντικά και το σύλλογο Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Ειδικής Κατηγορίας (με σκλήρυνση κατά πλάκας) με προϋπηρεσία, τα μέλη του οποίου έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό, ζητώντας να αναλογιστεί, τι ζημιά θα κάνει.

"Μετά και από τις ανακοινώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις δηλώσεις σας στο θέμα σύνατξης των πινάκων των αναπληρωτών θα θέλαμε να εφιστησουμε την προσοχή σας στα εξής:

- Οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με Σκλήρυνση κατά Πλάκας εντασσόμαστε στους πίνακες αναπληρωτών βάσει του Ν.3194/2003 (ΦΕΚ 267/Α΄/20-11-2003) [άρθρο 1, παρ. 8] σύμφωνα με τον οποίον προτασσόμαστε στους πίνακες αναπληρωτών εκπ/κων μετά από τους πολύτεκνους και τους πάσχοντες από ομόζυγη ή δρεπανοκυτταρική μεσογειακή αναιμία, ανεξαρτήτως επιτυχίας ή μη ΑΣΕΠ.

- Οι εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με Σκλήρυνση κατά Πλάκας υπηρετούμε με αυταπάρνηση , χωρίς κανένα ιδιαίτερο προνόμιο, σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας κάθε χρόνο , αναμένοντας  μαζί με τους υπόλοιπους συνάδελφους μας, καρτερικά την πρόσληψη μας.

Κύριε Υπουργέ, με βάση τα λεγόμενά σας «Αυτό δημιουργεί μια, δεν θα έλεγα, ανατροπή αλλά πάντως μια νέα πραγματικότητα στους πίνακες προσλήψεων των αναπληρωτών» να σας ενημερώσουμε ότι το να μας «πετάξετε» έξω από τους πίνακες αναπληρωτών, για εσάς μπορεί να θεωρείται μια νέα πραγματικότητα, για εμάς όμως η πραγματικότητα είναι:
ότι ΔΕΝ θα έχουμε ασφαλιστική κάλυψη,

άρα ΔΕΝ θα μπορούμε να κάνουμε τις πανάκριβες θεραπευτικές αγωγές μας
και συνεπώς μιλάμε για την

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ!!!

Ταυτόχρονα βάζετε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ και στο δικαίωμα μας στην εργασία καθώς και στην προστασία αυτής, η οποία θεμελιώνεται με το άρθρο 22 του Συντάγματος.

Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα στην οποία εσείς μας καταδικάζετε!!!!

Επίσης, με την ομολογουμένως παράλογη αυτή απόφαση, καταργείτε ουσιαστικά το άρθρο 21 με το οποίο θεμελιώνεται το κοινωνικό κράτος δικαίου και η κοινωνική πολιτική του κράτους και στο οποίο γίνεται ρητή αναφορά στην αναπηρία και την προστασία της από το Σύνταγμα. Το άρθρο 21 παρ. 6, σε συνδυασμό µε την αρχή της αναλογικής ισότητας (άρθρο 4 παρ.1) αλλά και µε τη διάταξη του άρθρου 116 παρ. 2, που επιτρέπει την λήψη θετικών μέτρων υπέρ των ομάδων, οι οποίες τελούν υπό συνθήκες πραγματικής ανισότητας, επιτρέπει στο νομοθέτη να λάβει όλα τα μέτρα που είναι αναγκαία για την προστασία ή για τη διευκόλυνση των ατόμων µε αναπηρία.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι η ίδια αυτή πολιτική σας, μάλλον, αμελεί το νόμο 3304/2005, με τον οποίον διασφαλίζονται ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα των ΑμεΑ με την νομική κατοχύρωση της αρχής της ίσης μεταχείρισης, με την ενσωμάτωση στο εσωτερικό ελληνικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2000/43/ΕΚ του Συμβουλίου της 29ηςΙουνίου 2000 και της Οδηγίας 2000/78/ΕΚ του Συμβουλίου της 27ηςΝοεμβρίου 2000, για την καταπολέμηση των διακρίσεων λόγω θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας, ηλικίας ή γενετήσιου προσανατολισμού στον τομέα της απασχόλησης και της εργασίας.

Αναφέρεστε στο δελτίου τύπου της 17ης Φεβρουαρίου, για τον διάλογο με τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς τους, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά. Να σας ενημερώσουμε ότι από πέρυσι την Άνοιξη στέλνουμε επιστολές στο Υπουργείο. Έχουμε ζητήσει συνάντηση. Δεν υπήρξε ποτέ καμία πρόσκληση.

Υπο ποία βάση θα συζητήσετε το δικό μας πρόβλημα και με ποιους εκπροσώπους;

  Επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας και σχεδόν κάθε ανησυχία σας θα έπρεπε να στρέφεται θετικά προς την βελτίωση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αναφορικά με την απασχόληση των εκπαιδευτικών με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, καθώς προσπαθούμε να συνεχίσουμε και να διατηρήσουμε τη σταδιοδρομία μας, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουμε μια τόσο παρεμβατικού τύπου και απρόβλεπτη χρόνια ασθένεια.

 Αντιθέτως, εμμένετε κατά παράδοξο τρόπο να μας αγνοείτε και να μας προσπερνάτε σαν να μην υπάρχουμε.

   Σας ζητούμε να αναλογιστείτε το βάρος μιας τέτοιας καταδικαστικής απόφασης για τους εκπαιδευτικούς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και αιτούμαστε, για άλλη μια φορά και δημόσια πια, να μας δεχτείτε στο τραπέζι του διαλόγου για την Παιδεία!"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για αυτοκινητόδρομο Ε65: "Έργο πνοής" που θα φέρει ανάπτυξη

"Δεσμευτήκαμε να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Σήμερα τα εργοτάξια δίνουν μεγάλα έργα" …