Πιέζει την Ελλάδα για μείωση συντάξεων το ΔΝΤ

tsakalotos10_533_355_533_355

Αποδεχόμενο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, το ΔΝΤ, ακύρωσε το 2ο πρόγραμμα στήριξης της χώρας που έληγε στις 31 Μαρτίου του 2016, με απώτερο σκοπό η Ελλάδα να καταβάλει τα διοικητικά κόστη που προβλέπονται στη σύμβαση για φέτος και θα προχωρήσουν στην σύναψη καινούργιου.
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, έστελνε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση, δεν δύναται να δεχθεί άλλη περικοπή των ήδη μειωμένων κατά πολύ συντάξεων, απαντώντας έμμεσα στις ασκούμενες πιέσεις του ΔΝΤ.
«Τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν να κάνουν με τη δημόσια διοίκηση, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Η επιβίωση της χώρας εξαρτάται από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στην εκδήλωση «BBC World Questions: Europe and Greece», παραδεχόμενος ότι μέσω της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το ΔΝΤ πιέζει ασφυκτικά για το ζήτημα της μείωσης των συντάξεων, την Ελληνική πλευρά.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …