Απλήρωτοι από το ΕΣΠΑ οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς

paidikoi-stathmoi
Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης πραγματοποίησαν με τα σχολικά τους οχήματα (περίπου 40) εργαζόμενοι και ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην πανελλαδική κινητοποίηση του Συλλόγου τους, επειδή, όπως καταγγέλλουν, από τον Σεπτέμβριο δεν έχουν πληρωθεί από το πρόγραμμα ''Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής'', παρά το ότι φιλοξενούν παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος, καλύπτοντας οι ίδιοι τα λειτουργικά έξοδα και τους μισθούς του προσωπικού.
“Μέχρι και το προηγούμενο σχολικό έτος καλοκαίρι δίναμε την δυναμικότητα, πόσα παιδιά μπορούμε να φιλοξενήσουμε, τον Νοέμβριο υπογράφαμε τις συμβάσεις και την πρώτη από τέσσερις δόσεις την πληρωνόμασταν μέχρι το τέλος του χρόνου. Φέτος, διανύουμε το εξάμηνο και δεν έχουμε πληρωθεί ακόμη ούτε την πρώτη δόση”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μαρία Μπαρτσάκη, ιδιοκτήτρια παιδικού σταθμού που συμμετείχε στην κινητοποίηση.
Η κ. Μπαρτσάκη διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα φέτος δεν χρηματοδοτείται από τους κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά από άλλα ταμεία εθνικών και περιφερειακών πόρων, γι' αυτό και οι παιδικοί σταθμοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα υπέγραψαν πρόσφατα τρεις διαφορετικές συμβάσεις, μία για κάθε από τα τρία ταμεία χρηματοδότησης. Πενταμελής αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων συναντήθηκε με τον διευθυντή γραφείου της υπουργού Μακεδονίας- Θράκης και επέδωσε σχετικό ψήφισμα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …