Έως 29 Φεβρουαρίου οι συμμετοχές στον μαθητικό διαγωνισμό Ρομποτικής Δημοτικού-Γυμνασίου

rompot-se-ergostasio-sto-tokio

Τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις επιστημονικές τους δεξιότητες με δημιουργικό τρόπο θα έχουν παιδιά από όλη την Ελλάδα, μέσα από το 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού και τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου.

Στις 29 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία συμμετοχής με θέμα «Ταξίδι στην Αρχαιότητα», και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο www.wrohellas.gr

Τους διαγωνισμούς διοργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός WRO Hellas με την υποστήριξη της COSMOTE και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του περσινού διαγωνισμού όπου συμμετείχαν περισσότερες από 450 σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, διοργανώνεται ο 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού (8-12 ετών) με θέμα «Ο Γαλαξίας μας», ο οποίος θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2016.

Φέτος και μεγαλύτεροι μαθητές, 13-15 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη ρομποτική μέσα από τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Γυμνασίου με θέμα «Ταξίδι στην Αρχαιότητα», που θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016. Στόχος των διαγωνισμών είναι, μεταξύ άλλων, η διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και η ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής δίνουν τη δυνατότητα σε παιδιά, δασκάλους και καθηγητές από τις 13 Περιφέρειες της χώρας να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο βασισμένη στο θέμα του διαγωνισμού, αναπτύσσοντας το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος μέσα από τη συνεργασία της ομάδας. Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές Δημοτικού και 2 έως 3 μαθητές Γυμνασίου, θα πραγματοποιηθεί από έγκριτη επιτροπή ειδικών επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση και τη λειτουργία της Ομάδας.

Πληροφορίες για τους διαγωνισμούς:

Τηλ. 210-6779801 / Email: info@wrohellas.gr / Site: www.wrohellas.gr / FB Page: WRO Hellas

Η COSMOTE, που υποστηρίζει για δεύτερη χρονιά τη διεξαγωγή διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής, προσφέρει στις ομάδες που συμμετέχουν στους δύο διαγωνισμούς 120 εκπαιδευτικά πακέτα LEGO με οδηγίες και υλικά, τα οποία θα διατεθούν με ευθύνη των Επιστημονικών Υπεύθυνων της κάθε Περιφέρειας, σε συγκεκριμένα σχολεία, με βάση αξιοκρατικά κριτήρια.

Επίσης, η COSMOTE θα διαθέσει και τα δώρα τεχνολογίας στις νικήτριες ομάδες των τελικών διαγωνισμών. Η υποστήριξη των διαγωνισμών περιλαμβάνεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας για τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και τη στήριξη της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. Χορηγός επικοινωνίας του διαγωνισμού είναι ο ΟΤΕ TV.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με άνοδο 2,21%- Σε νέα υψηλά 9 ετών η αγορά

Το επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις τραπεζικές μετοχές, ενώ από την υψηλή κεφαλαιοποίηση διακρίθηκαν οι μετοχές …