Ξεκινούν τα Σ/Μ των ληγμένων μόνο τροφίμων

wefood-dania

Από τη Δανία έγινε επίσημα η αρχή και σύντομα το μέτρο θα εμφανιστεί και στην Ελλάδα, της ίδρυσης και λειτουργίας του σούπερ μάρκετ, με τα ράφια του να διαθέτουν αποκλειστικά και μόνο ληγμένα τρόφιμα!!!

Τα προϊόντα αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια, θα πωλούνται σε πρόθυμους αγοραστές σε χαμηλές τιμές, με σκοπό λέει να  αποτελέσει τη λύση για άλλες χώρες, ως προς το τεράστιο πρόβλημα της "σπατάλης τροφίμων".

Το πρώτο άνοιξε στη Δανία με την ονομασία WeFood, με τους ιδιοκτήτες του να δηλώνουν ότι σκοπός της επιχείρησης τους είναι να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα, δημιουργώντας μια αγορά για τα ληγμένα τρόφιμα και τα αγαθά με φθαρμένες συσκευασίες και να μετατραπεί σε παράδειγμα και για τις υπόλοιπες χώρες!!!

Στο WeFood, οι τιμές βρίσκονται έως και 50%  κάτω από την τιμή λιανικής πώλησης, αν και το κατάστημα δεν απευθύνεται μόνο σε πελάτες με χαμηλή αγοραστική δύναμη.

Σε ετήσια βάση, η χώρα της Δανίας των 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων πετάει στα σκουπίδια περίπου 700.000 τόνους τροφίμων. Σε παγκόσμια κλίμακα, πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων χάνονται ή απορρίπτονται κάθε χρόνο, ισοδύναμοι με το ένα τρίτο όλων των τροφίμων που παράγονται.

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

Σταθερή διατήρησε η S&P την αξιολόγηση "ΒΒΒ-" - "Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική η αναβάθμιση", λέει ο …