Το δράμα των προσφύγων με την πένα 28 σκιτσογράφων(ΦΩΤΟ)

derveniotis

Μέσα από το σχέδιο 28 διακεκριμένων Ελλήνων σκιτσογράφων, παρουσιάζεται  ο αγώνας, ο πόνος, η δυστυχία, η εκμετάλλευση και η ελπίδα των χιλιάδων προσφύγων για μία ανθρώπινη ζωή με ασφάλεια, για τους ίδιους και τα παιδιά τους, μακριά από τις  βόμβες και τους ήχους του πολέμου και του θανάτου.

Η έκθεση «Μετέωρο Βήμα», που θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου και στην Αθήνα  για να καταλήξει στις Βρυξέλλες, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τη Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων και εγκαινιάστηκε την Τρίτη στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου στη Ρόδο, δια χειρός του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Καλαϊτζή και έργα τους εκθέτουν οι:

Τάσος Αναστασίου, Κώστας Βλάχος, Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Dranis - Γιάννης Δράκος, Πάνος Ζάχαρης, Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Μιχάλης Κουντούρης, Γιάννης Κυριακόπουλος (ΚΥΡ), Ηλίας Μακρής, Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Βασίλης Μητρόπουλος (BAS), Κώστας Μητρόπουλος, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Εφη Ξένου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Κωνσταντίνος Ρουγγέρης, Soloup, Στάθης (Σταυρόπουλος), Μαρία Τζαμπούρα, Δημήτρης Χαντζόπουλος, Βαγγέλης Χερουβείμ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας στον κασσελάκη για τα νησιά

Δαπανούνται ετησίως περί τα 36 εκατομμύρια ευρώ για την σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας, αναφέρει …