Νέες προσλήψεις απο την Εθνοφυλακή

ETHNOFYLAKES
Σε νέες προσλήψεις εθνοφυλάκων εντός του έτους θα προβεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την  μονάδα Εθνοφυλακής του Ελληνικού Στρατού, για την παροχή υπηρεσιών φύλαξη, ωςΦρούρηση Αποθηκών Πυρομαχικών, Καυσίμων, Υλικών Επιστράτευσης και Λοιπών Εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς, με ημερήσια αποζημίωση στα 15 ευρώ ημερησίως.
Η πρόσληψη των εθνοφυλάκων γίνεται, κατόπιν πρόσκλησης, από τις μονάδες που έχουν ανάγκη, με βάση τα δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι. Εχει προηγηθεί η μετάβαση του ενδιαφερομένου στη μονάδα Εθνοφυλακής της ακριτικής περιοχής στην οποία κατοικεί, προκειμένου να εκφράσει την επιθυμία του για κατάταξη.
Οι θέσεις που θα καλυφθούν κατά προτεραιότητα αφορούν τον Εβρο και τα νησιά, ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής στην οποία εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής. Προϋπόθεση για να εισαχθεί ενδιαφερόμενος στην Εθνοφυλακή είναι η κατοχή λευκού απολυτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει περάσει στην εφεδρεία, δηλαδή να μην καλείται από καμία άλλη στρατιωτική μονάδα σε περίπτωση επιστράτευσης.
Από την απόφαση προκαλείται επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων εκατό χιλιάδων ευρώ (4.100.000 €), για το έτος 2016.
Η ηλικία κατά την οποία συμβαίνει αυτό είναι περίπου στα 35 - 40 ετών. Τέλος πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής στην οποία εδρεύει η μονάδα Εθνοφυλακής. Οι μονάδες Εθνοφυλακής δραστηριοποιούνται κυρίως στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπου είναι και ο χώρος ευθύνης τους. Προϋπόθεση για κανονικός εθνοφύλακας είναι η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Ο Βελόπουλος προτρέπει σε βία τους πιστούς - Στην περίπτωση Καλλιάνου το ΕΣΥ λειτούργησε όπως έπρεπε

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε πολιτικά και ποινικά υπεύθυνο τον Κ. Βελόπουλο εάν υπάρξουν επεισόδια …