Το μωρό με την εξωτερική καρδιά(VIDEO&ΦΩΤΟ)

kid3_1

Σε μαιευτήριο της επαρχίας Σχάντζι στην Κίνα, γεννήθηκε ένα μωρό με την καρδούλα του να είναι έξω από το στήθος του και να καλύπτεται μόνο με ένα λεπτό στρώμα δέρματος. στις εικόνες αλλα και στο βίντεο, φαίνεται καθαρά ότι η καρδιά λειτουργεί και χτυπά κανονικά, με το ιατρικό προσωπικό να έχει λάβει ειδικές εντολές για το πως θα το φροντίσουν το μωρό, αφού δεν πρέπει να αγγίξουν το όργανο άντλησης.

Μέχρι στιγμής μόνο μια περίπτωση, που έχει ξεπεράσει σε ζωή τα 12 χρόνια, ενός  άνδρα τον Κρίστοφερ Ουόλ που γεννήθηκε το 1975 και ζει ακόμη στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, έχει καταγραφεί με έκτοπο καρδία στα ιατρικά χρονικά.

Πρόκειται για μια σπανιότατη πάθηση που ονομάζεται έκτοπος καρδία. Μόνο 8 νεογέννητα στο 1.000.000 έχουν την πάθηση αυτή, η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία είναι θανατηφόρα.

Το 90% που θα γεννηθούν έτσι πεθαίνουν στις 72 πρώτες ώρες. Στα ιατρικά χρονικά μόνο 50 περιστατικά έχουν καταγραφεί που παιδάκια έφτασαν μέχρι την ηλικία των 12 ετών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …