Εκδόθηκε ΚΥΑ για τις Δαπάνες εξόδων κηδείας από τον ΟΓΑ

oga

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για να αποδοθεί η δαπάνη των εξόδων κηδείας, σε περιπτώσεις ταφής-κηδείας ασφαλισμένων ή συνταξιούχων του ΟΓΑ, που λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων και πολιτιστικών χαρακτηριστικών, δεν γίνεται χρήση γραφείου τελετών για την τελετή της κηδείας (Μοναχοί του Αγίου Όρους, Μουσουλμάνοι, μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας), καθορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη.

Σύμφωνα με την απόφαση:

«Αντί του τιμολογίου του γραφείου τελετών ή των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, υποβάλλονται, κατά περίπτωση, τα εξής δικαιολογητικά:

  1. Βεβαίωση της αρμόδιας Μουφτείας ή της Ισραηλιτικής Κοινότητας ή της Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους, από την οποία να προκύπτει η τέλεση της κηδείας και το ποσό της δαπάνης.
  2. Όπου απαιτείται, διπλότυπο είσπραξης τελών χαρτοσήμου της οικείας ΔΟΥ, επί του συνόλου της βεβαιωθείσας δαπάνης.

Η απόφαση αυτή έχει εφαρμογή και για τις εκκρεμείς αιτήσεις χορήγησης εξόδων κηδείας, η εκκαθάριση των οποίων δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω μη υποβολής πρωτοτύπου τιμολογίου ή δελτίου παροχής υπηρεσιών.

Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, να εξετασθούν όλες οι εκκρεμείς σχετικές αιτήσεις, ώστε να αποδοθεί η δαπάνη στους δικαιούχους, μέχρι τις αρχές του μηνός Ιουνίου 2016, με την προϋπόθεση βέβαια ότι οι αιτήσεις αυτές συνοδεύονται από τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Σχόλιο για Κασσελάκη για τη συνάντηση με Πρόεδρο Δημοκρατίας

«Πώς γίνεται να μιλά για τα προβλήματα του Ελληνισμού της Διασποράς, ο πρόεδρος του κόμματος …