Πέμπτη η έναρξη αιτήσεων των 15.000 θέσεων εργασίας μακροχρόνια ανέργων άνω των 50

oaed-708_14

Τελικά την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 10 το πρωί, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ηλικίας άνω των 50 ετών», μέσω του ΟΑΕΔ, που έχει προβεί και στην σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του oaed.gr.

Θα επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις, συνεταιρισμοί, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα για την πρόσληψη ανέργων που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Οργανισμού για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών.

Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν επιχειρήσεις που κατά το 12μηνο πριν τον μήνα υποβολής της αίτησής τους δεν έχουν προβεί σε μείωση προσωπικού, ενώ οι προσλήψεις ανέργων, μέσω του προγράμματος, πρέπει να αντιπροσωπεύουν καθαρή αύξηση του αριθμού εργαζομένων της επιχείρησης.

Ειδικότερα:

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τις 15.000 θέσεις απασχόλησης  μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών για εννέα μήνες, προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, διάρκειας εννέα μηνών, με δυνατότητα επιμήκυνσης έως και εννέα ακόμη μήνες εφόσον οι επιχειρήσεις που το ζητήσουν, δεν θα μειώσουν τις θέσεις εργασίας, ούτε να αλλάξουν το καθεστώς απασχόλησης του προσωπικού τους σε όλο το διάστημα της επιχορήγησης και για ένα τρίμηνο μετά τη λήξη του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης, να διαθέτουν συμπληρωμένο Ατομικό Σχέδιο Δράσης και να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή ομογενείς με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα. Τους άνεργους θα υποδεικνύει, με συστατικό σημείωμα, ο ΟΑΕΔ.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν επιχειρήσεις που κατά το προηγούμενο 12μηνο δεν είχαν προβεί σε μειώσεις προσωπικού. Το πλήθος των εργαζομένων της κάθε επιχείρησης θα υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των Ετήσιων Μονάδων Εργασίας (αριθμός εργαζομένων πλήρους απασχόλησης που έχουν εργαστεί κατά τη διάρκεια των 12 τελευταίων μηνών) μέσα στις οποίες συνυπολογίζεται και το προσωπικό με σχέση μερικής ή εποχικής απασχόλησης (αντιπροσωπεύοντας κλάσμα)

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …