Δικηγόρος προσέφυγε στο ΣτΕ κατά των κινητοποιήσεων του κλάδου για το ασφαλιστικό

dikhgoroiii

Την ακύρωση ως παράνομες και αντίθετες με τον Κώδικα Δικηγόρων, τον Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγόρων και τον Αστικό Κώδικα, ζητά να κριθεί η παρατεταμένη αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, ο συνάδελφός τους και τέως δικαστικός Δ. Καλουτάς, με την αγωγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στην προσφυγή του ζητά επίσης:

«Οι επαναλαμβανόμενες αποχές να κηρυχθούν καταχρηστικές, αντιδεοντολογικές, παράνομες, αλλά και ως αντιδικονομικές μεθόδευσες, οι οποίες οδηγούν στην εξαθλίωση τους δικηγόρους, κατά παράβαση των αρχών της καλής πίστης και των χρηστών ηθών.

Οι συνεχείς, επαναλαμβανόμενες ανά εβδομάδα αποφάσεις πανελλαδικής αποχής, έχουν εξαθλιώσει όλους, οικογενειάρχες, μαχόμενους δικηγόρους και ειδικά αυτούς που έχουν παιδιά και ανεπάγγελτη σύζυγο, ενώ τις αποφάσεις αυτές τις χαρακτηρίζει καταχρηστικές καθώς μεθοδεύουν την καταστρατήγηση της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δεν δέχεται τις μακροχρόνιες απόχες των δικηγόρων.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ. Χατζηδάκης για 30ετές ομόλογο: Σημαντική επιτυχία για τη χώρα

«Η έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας, αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα» δήλωσε ο ΥΠΕΘΟ Η …