Αναταραχή από δικαστική ακύρωση του προστίμου της ανασφάλιστης εργασίας...

anasfalisth-ergasia

Νέα τροπή παίρνει με δικαστική απόφαση, το ζήτημα της επιβολής προστίμου ύψους 10.549,94 ευρώ, για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο που εντοπίζεται  από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αφού δικαιώθηκε για ανάλογο πρόστιμο ιδιωτική επιχείρηση!

Το Γ' τμήμα του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας, στο οποίο προσέφυγε ο τιμωρημένος εργοδότης, τον δικαίωσε και διέγραψε το πρόστιμο, αποδεχόμενο το σκεπτικό ότι, «δεν υπήρχε εξουσιοδοτική διάταξη στον νόμο 3996/2011 για την έκδοση της απόφασης 27397/122/19.8.2013 του υπουργού Εργασίας, οπότε το πρόστιμο των 10.549,94 ευρώ που επιβλήθηκε, ήταν παράνομο!»

Η απόφαση έχει σημάνει συναγερμό σε Υπουργείο Εργασίας και στους ελεγκτές του ΣΕΠΕ, που αναζητούν τον τρόπο της νομιμότητας, ώστε η εν λόγω απόφαση να μην αποτελέσει δεδικασμένο και τιναχτεί στον αέρα η προσπάθειά τους για την προστασία των εργαζομένων και της πάταξης της μαύρης εργασίας.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δεν πέρασε η πρόταση δυσπιστίας

"Όχι" ψήφισαν οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς - …