Παναγόπουλος-ΓΣΕΕ: Οι στόχοΙ της νέας διοίκησης

panagopoylos

Με την άνετη επικράτηση του Γιάννη Παναγόπουλου στη νέα διοίκησης της ΓΣΕΕ, έπεσε και επίσημα η αυλαία του 36ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, που διεξήχθη στη Ρόδο από τις 17 έως τις 20 Μαρτίου.

Στην πρώτη του δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γιάννης Παναγόπουλος επεσήμανε:

«Οι εργασίες του 36ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Πρώτιστη προτεραιότητα της νέας διοίκησης της Συνομοσπονδίας, αλλά εργατική και κοινωνική απαίτηση, θα είναι η αντιμετώπιση του εφιαλτικού προβλήματος της ανεργίας και η αντιμετώπιση της αντιασφαλιστικής και φορολογικής επίθεσης που δεχόμαστε από κυβέρνηση και δανειστές.

Σίγουρα δεν είμαστε «μονόχρωμο» κίνημα, έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά θέλουμε όλοι και είμαστε αυστηρά ταγμένοι σε αυτό, να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα των δυνάμεων της εργασίας, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, με ενότητα και αγώνα.

Τώρα, πέρα από τα εκλογικά αποτελέσματα και την επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης προς την παράταξή μου και εμένα τον ίδιο, σας ενημερώνω ότι οι εργασίες και οι συζητήσεις του συνεδρίου επικεντρώθηκαν σε μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως το επίκαιρο θέμα του αντιασφαλιστικού τέρατος που προωθεί η κυβέρνηση, η ιδεοληπτική εμμονή της Ευρώπης στην πολιτική της αέναης λιτότητας που εντείνει τη φτώχεια, τους εθνικισμούς και τους ανταγωνισμούς, καθώς επίσης και η ανεξέλεγκτη ένταση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, με κύρια πύλη εισόδου την Ελλάδα, επαναφέρει σε άλλη διάσταση την κρίση και τις αβεβαιότητες, με ορατό πλέον τον κίνδυνο η χώρα μας να μεταβληθεί σε «αποθήκη ψυχών».

Πρόκειται για την επιτομή της ανθρωπιστικής κρίσης, που ήρθε μέσα στο σπίτι μας να μας θυμίσει πως τα προηγούμενα χρόνια ο όρος αυτός στην Ελλάδα με επιπόλαιο τρόπο κακοποιήθηκε, στο όνομα κομματικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων».

Ο κ. Παναγόπουλος αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους διεξήχθη το Συνέδριο στη Ρόδο:

«Επειδή πολλά ακούγονται και γράφονται γύρω από την επιλογή του τόπου και του χώρου διεξαγωγής του 36ου Πανελλαδικού μας Συνεδρίου, θέλω να ενημερώσω ότι τα τελευταία 18 χρόνια έχουν διεξαχθεί συνολικά 8 συνέδρια, εκ των οποίων τα 4 (Καβάλα 1998, Χαλκιδική 2010, Αλεξανδρούπολη 2013, Ρόδος 2016) έλαβαν χώρα εκτός Αθηνών. Η επιλογή μας να διεξαχθεί το Συνέδριο μας στη Ρόδο, ικανοποιεί αφενός αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, αφετέρου έγινε για λόγους οικονομικούς, αφού η διοργάνωση ενός τόσο μεγάλου συνεδρίου, μόνο σε νησί τη χειμερινή περίοδο θα μπορούσε να επιτύχει τέτοιες τιμές, με χρήση κατάλληλων υποδομών (πολλαπλοί συνεδριακοί χώροι, κ.λπ). Επίσης, η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου, έγινε και για λόγους ιδιαίτερου συμβολισμού, αφού εκεί χτυπά η καρδιά της βαριάς τουριστικής βιομηχανίας της χώρας, εκεί απασχολούνται χιλιάδες συνάδελφοί μας με αυξημένα περιστατικά μαύρης, ανασφάλιστης και επισφαλούς εργασίας, εκεί ήταν το κοντινότερο μέρος που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα τόσο μεγάλο συνέδριο αφιερωμένο στο προσφυγικό πρόβλημα".

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …