Στόχος η 22α Απριλίου για την συμφωνία με τους Θεσμούς

tsakalotos-stathakhs-2

«Μόλις τελειώσει το καθολικό Πάσχα συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις, ελπίζουμε ότι στο ορόσημο που έχουμε θέσει -22 Απριλίου- θα έχουμε και τη συμφωνία».

Αυτό σχολίασε από τα Χανιά όπου βρέθηκε την Παρασκευή ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου, ο υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.

Ωστόσο ο υπουργός δεν άνοιξε περισσότερο τα χαρτιά της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου και δεν έδωσε στοιχεία ούτε για όσα έχουν διαρρεύσει ότι ζητούν οι δανειστές μας, ούτε για το ποιες κόκκινες γραμμές θα αλλάξουν χρώμα από τις Ελληνικές υποχωρήσεις, με την αγωνία και την αβεβαιότητα να παρατείνεται.

Από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» συνεχίζει τον πόλεμο με το ΔΝΤ και τις αποκαλύψεις για τις πιέσεις του, συστήνοντας στους τεχνοκράτες του ΔΝΤ να σεβαστούν τα κοινωνικά κεκτημένα μιας ευρωπαϊκής χώρας, τονίζοντας ότι στο Eurogroup της 22ας Απριλίου πρέπει να συζητηθεί το συνολικό πακέτο: αξιολόγηση και χρέος.

«Το ΔΝΤ να βάλει νερό στο κρασί του. Οι εργασιακές σχέσεις είναι μια από αυτές τις κατακτήσεις και δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να στοχεύει στο χειρότερο καθεστώς συλλογικών διαπραγματεύσεων». Η στάση της κυβέρνησης είναι σθεναρή στο να μην περικοπούν οι κύριες συντάξεις και στην αναγκαιότητα επίσπευσης του κλεισίματος της αξιολόγησης. Η πρόταση μας που φαίνεται να κερδίζει έδαφος είναι άκρως προοδευτική. Δεν επιβαρύνει καθόλου τους φτωχούς και τα μεσαία στρώματα θα έχουν ελαφρύνσεις», καταλήγει μεταξύ άλλων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …