Έτος των απολύσεων το 2016

apolish

Έτος των απολύσεων θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί το 2016, στο οποίο έγιναν ανακοινώσεις για επερχόμενες απολύσεις που θα αγγίξουν τις 52 με 55.000 θέσεις εργασίας, από το κλείσιμο 21.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αδυνατούν να επιβιώσουν, αν συνεχιστεί η οικονομική της λιτότητας και οι μειώσεις μισθών, που οδηγούν στην πλήρη εξαφάνιση των καταναλωτών.

Οι θέσεις που θα χαθούν αφορούν 31.000 μισθωτούς και 19.000 εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους, από τη στιγμή που το 61,2% των μικρομεσαίων αναμένει κατά το 2016 επιδείνωση της κατάστασης, το 52,2% θεωρεί ως πολύ πιθανό τον κίνδυνο του λουκέτου, με άμεσο κίνδυνο διακοπής λειτουργίας το επόμενο διάστημα να βρίσκεται αντιμέτωπο το 18,1%.

Και όσες καταφέρουν να παραμείνουν ανοιχτές δεν θα μπορούν να καταβάλλουν μισθοδοσίες και ασφαλιστικές εισφορές, που σημαίνει ότι επί της ουσίας θα είναι ζωντανές-νεκρές. Ήδη μία στις τρεις επιχειρήσεις έχει μειώσει τις αποδοχές των υπαλλήλων της κατά το περασμένο εξάμηνο, μία στις τρεις ετοιμάζεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας στο επόμενο εξάμηνο και μία στις δύο αδυνατεί να είναι συνεπείς στην έγκαιρη καταβολή των μισθών.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …