Επίδομα 200 ευρώ σε ανέργους

anergoss

Άμεσα θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα πρόσληψης 5.000 ανέργων σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων, με την παράλληλη καταβολή επιδόματος 200 ευρώ σε ανέργων που θα προσληφθούν μέσω των προγραμμάτων αυτών και χρειαστεί να αλλάξουν πόλη για να εργαστούν.

Επί ένα 8μηνο, όσο θα διαρκέσουν οι προσλήψεις, οι άνεργοι που θα έχουν αλλάξει πόλη θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση τα 200 ευρώ για την επιβίωσή τους στα οποία θα προστίθεται και ο μισθός τους ανάλογα πάντα με την ηλικία τους, δηλαδή αν είναι κάτω ή πάνω από 25 ετών.

Αυτό ανακοίνωσε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, μιλώντας για πρόγραμμα πρόσληψης 15.000 ανέργων, παραθέτοντας επίσης στοιχεία, για "αυξανόμενη τάση απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κατά 117.000 σε θέσεις στην οικονομία, κυρίως στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης, του ηλεκτρισμού και της παροχής ύδατος, καθώς και επιστημονικές δραστηριότητας, καταλύματα και εστίαση".

Στο τέλος πάντως η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, έδωσε την πραγματική εικόνα, αφού δεν μπόρεσε να κρύψει ότι μιλά για αύξηση των θέσεων εργασίας με τη μορφή της "μερικής απασχόλησης"...

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 4% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Μάρτιο του 2024

Οι άνδρες ανήλθαν σε 345.445 άτομα (ποσοστό 35,4%) και οι γυναίκες ανήλθαν σε 630.928 άτομα …