Για ποιο λόγο άραγε δουλεύουν σήμερα οι Έλληνες;

foroi645_610477506

Κάποτε οι άνθρωποι δούλευαν για να επιβιώνουν, με την μισθοδοσία τους. Σήμερα που δεν πληρώνονται άραγε για ποιο λόγο εργάζονται; Και το ερώτημα είναι σαφές και θέλει απάντηση, αν διαβάσουμε τα στοιχεία του ρεπορτάζ του ergasianews.gr, που ακολουθεί:

Οι κλάδοι των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, του τουρισμού και επισιτισμού, των ταχυμεταφορέων, της καθαριότητας και φύλαξης, των κατασκευών, των ΜΜΕ, της ναυτιλίας,  του λιανεμπορίου  και της οικονομίας,  είναι αυτοί που πλήττονται κυρίως από το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας, με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν να είναι αφοπλιστικά.

Το 80% των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων οφείλει μισθούς από 1 έως 15 μήνες, διαθέτει σε ποσοστό 40% μαύρους εργαζόμενου, ενώ αξιοποιεί άνεργους των συμβάσεων μαθητείας, προς αντικατάσταση του μέχρι τώρα έμπειρου εποχικού του προσωπικού.

Έχουμε πλέον εκτός από τους καθαρά απλήρωτους εργαζόμενους, τις καινούργιες μορφές μη καταβολής δεδουλευμένων στο προσωπικό, αφού προσθέσουμε την επιβολή διαθεσιμότητας στους δημόσιους υπαλλήλους, τις μετατροπές συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής, τις μειώσεις των προσαυξήσεων για υπερεργασία και υπερωρίες, των μειώσεων αποζημιώσεων απόλυσης, την κατάργηση της προσαύξησης τριετιών, την  αύξηση του χρόνου εργασίας, την παράταση ισχύος των συμβάσεων μαθητείας και τον εθελοντισμό μέσω της παροχής άμισθης εργασίας με ηθική αμοιβή ή εμπλουτισμό με εμπειρία του βιογραφικού!

Μόλις πριν μία εβδομάδα άλλωστε το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, παρουσίασε τα επίσημα στοιχεία έρευνάς του, σύμφωνα με τα οποία, περισσότεροι από 1.200.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εργαζόμενοι από 3 – 24 μήνες, που ισοδυναμεί σε ποσοστό στο 1/3 του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.

Εν έτη 2016 λοιπόν, με ένα άφαντο και ανίκανο υπουργείο Εργασίας, δημιουργήθηκαν ίσως και με την ανοχή του, οι νέοι εργαζόμενοι, χωρίς αποδοχές, οι εργαζόμενοι που λιμοκτονούν......

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ: Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Εντός της εβδομάδας ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Μέχρι το τέλος Ιουλίου …