Τέλος οι παράλληλες κρατικές-ιδιωτικές εργασίες των Δημοσιογράφων....

dimosiografoi

Φρένο στην παράλληλη απασχόληση σε όσους έχουν θέση αρχισυντάκτη και εργάζονται στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, στη ΓΓΕΕ και ταυτόχρονα σε ένα ιδιωτικό ΜΜΕ, βάζει ο υπουργός Νίκος Παππάς με απόφασή του που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, καθώς ξεκαθαρίζει το τοπίο για όσους απασχολούνται σε "κρατική" θέση, από τον κλάδο των δημοσιογράφων.

Όπως αποφάσισε:

"Δεν θα μπορούν οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών να χορηγούν δεύτερη άδεια παράλληλης απασχόλησης σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε έντυπες ή ηλεκτρονικές εκδόσεις ή και πρακτορεία για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Δεν μπορεί να χορηγηθεί άδεια παράλληλης απασχόλησης σε ανταγωνιστικό μέσο του ίδιου τύπου και ιδίως σε άλλο πρακτορείο και σε συνδεδεμένες με αυτό εταιρείες ειδήσεων για τους δημοσιογράφους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ή σε άλλο τηλεοπτικό κανάλι για τους δημοσιογράφους / καλλιτεχνικές ειδικότητες του τμήματος τηλεόρασης της ΕΡΤ ΣΕ και αντιστοίχως στους δημοσιογράφους / καλλιτεχνικές ειδικότητες των άλλων τμημάτων της ΕΡΤ ΑΕ (ραδιόφωνο, διαδίκτυο, έντυπα κ.λπ.).

Δεν χορηγείται ειδική άδεια σε όσους έχουν το ίδιο αντικείμενο και εργάζονται ταυτόχρονα σε ιδιωτικά.

Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να χρησιμοποιούν τις υποδομές της ΓΓΕΕ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ για τις ανάγκες της παράλληλης απασχόλησης.

Προϋπόθεση για την εξέταση της αίτησης είναι η προσκόμιση της σύμβασης παράλληλης απασχόλησης καθώς και κάθε άλλου αποδεικτικού στοιχείου. "

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …