Οι εργασιακές διαφορές στις απολαβές Ελλάδας-ΗΠΑ

kathariotita

Από 100.000 ως βοηθός μέχρι και 110.000 δολάρια ως έμπειρος στον τομέα του, κερδίζουν ετησίως οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας της Νέας Υόρκης, με τις αποδοχές τους να είναι ίδιες με αυτές των καλοπληρωμένων Ελλήνων πολιτικών, που δεν έχουν επαφή με δυσοσμίες, σκουπίδια και βρώμες.

Οι εν λόγω εργαζόμενοι δηλώνουν και δικαιολογημένα ικανοποιημένοι από το αντικείμενο της εργασίας τους εξαιτίας των απολαβών τους, αλλά και των νόμιμων κεκτημένων τους, όπως είναι ωράριο από τις επτά το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι, ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο χαμηλόμισθοι, που όμως έχουν ετήσιες μισθοδοσίες ανειδίκευτων εργατών που είναι κατά πολύ υψηλότερες από τις Ελληνικές μισθοδοσίες πτυχιούχων, όπως:

-24-30.000 δολάρια για τον ανειδίκευτο εργάτη

-40.000 δολάρια για τον οδηγό απορριμματοφόρου

Ο τομέας καθαριότητας είναι από τα πιο δύσκολα και επίπονα επαγγέλματα στον κόσμο, με το προσωπικό να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και σωματική ακεραιότητά του και δικαίως πληρώνονται περισσότερο από άλλους κλάδους. Μόνο που στις ΗΠΑ, αναγνωρίζουν την επικινδυνότητα και την αμείβουν αναλόγως, ενώ στην Ελλάδα, πολύ στον τομέα καθαριότητας εξαιρούνται ακόμη και από την καταβολή ενσήμων Βαρέων και Ανθυγιεινών....

Αντίθετα στην Ελλάδα ακριβοπληρώνουμε αυτούς που απλώς; Αποφασίζουν τα σκληρότερα κάθε φορά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων….

 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …