Πρόωρες εκλογές Μητσοτάκης-Παραίτηση κυβέρνησης Γεννηματά-Εξεταστική ο Τσίπρας(VIDEO)

TSIPRAS-KYRIAKOS

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν Τσίπρας και Μητσοτάκης με τον δεύτερο για πρώτη φορά να ζητά την παραίτηση της κυβέρνησης και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, κατά την διάρκεια της προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή.

Δεκατρείς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη κατήγγειλε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι "πρόκειται για θράσος και αλαζονεία, να μιλά για διαπλοκή της υπάρχουσας κυβέρνησης και ανακοινώνοντας τη σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για τις δανειακές συμβάσεις τραπεζών με κόμματα και ΜΜΕ.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε και η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τονίζοντας: "Είναι φανερό ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια τη χώρα έξω από τη κρίση. Πρέπει να το κατανοήσετε και να παραιτηθείτε πριν να είναι αργά αλλά το συμφέρον της χώρας βρίσκεται στην εθνική συνεννόηση και αυτή η βουλή επιβάλλεται να δώσει τη λύση".

Για «σικέ αντιπαράθεση» και παραπλάνηση της κοινής γνώμης την στιγμή που οι εργαζόμενοι δέχονται απανωτά χτυπήματα, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανάλογου μήκους κύματος και η ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος εμφανίστηκε πεπεισμένος πως έρχονται νέα οδυνηρά  μέτρα και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να στρέψει αλλού την προσοχή των πολιτών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κάνοντας στροφή 360 μοιρών εντυπωσίασε με την αναφορά του στον Μουζάλα και τον ισχυρισμό του ότι "έκανε ένα λεκτικό λάθος", σχετικά με την ονομασία Μακεδονία αναφερόμενος στα Σκόπια όταν πριν μία εβδομάδα, ζητούσε παραιτήσεις και απειλούσε με αποχώρηση των υπουργών του από την κυβέρνηση.

Τέλος ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι επί διακυβέρνησής της προχώρησε σε παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, να οδηγηθούν μέλη και στελέχη του κόμματός του στη φυλακή, ενώ επέκρινε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο γιατί, όπως υποστήριξε, δεν προχώρησε σε καμία διαμαρτυρία στην άδικη δίωξη μελών της Χρυσής Αυγής, όσο και γιατί στην υπόθεση της Ζήμενς.

Αρχική Ενημέρωση 20.18

Σύγκρουση αρχηγών στη βουλή για τη διαπλοκή και τη δικαιοσύνη, με Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη να ανταλλάσουν πυρά και να υπόσχονται αποκαλύψεις.

Η συνεδρίαση διεξάγεται μετά από αίτημα του πρωθυπουργού.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …