Μέτρα αναζητούνται για το κλείσιμο της τρύπας των 1,8 δις ευρώ

troika==a

Τα νέα φορολογικά μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ, που απαιτούνται για το κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού 2016 -2018, φορτώνουν με άγχος για τον χρόνο και κυρίως για το κόστος με το οποίο θα κλείσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου που συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι και τις 15 Απριλίου, ώστε η Ελλάδα να είναι έτοιμη να προχωρήσει και στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους .

Η ίδια πηγή που μίλησε στο enikonomia.gr, δεν έκρυβε το προβληματισμό της και για την στάση των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών και ειδικότερα της Γερμανίας στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε ότι η ελάφρυνση του χρέους δεν είναι επείγουσα, συμπληρώνοντας ότι σε αυτήν την φάση, αυτό που προέχει, είναι η Ελλάδα να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ τόνιζαν ότι και το ΔΝΤ έχει πειστεί στο ότι το δημοσιονομικό κενό είναι 3% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5,2 -5,3 δις ευρώ σημειώνοντας ότι το κρίσιμο θέμα είναι να βρεθούν και να υιοθετηθούν χωρίς προβλήματα νέα μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ, ώστε να είναι επιτεύξιμος ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μέχρι και το 2018.

«Θα πρέπει να κλείσουμε το δημοσιονομικό και το ασφαλιστικό μέχρι και τις 15 Απριλίου πριν τη σύνοδο του ΔΝΤ. Αν γίνει αυτό η αξιολόγηση έχει ουσιαστικά κλείσει».

Στην σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής συζητήθηκε επίσης και η ύπαρξη κάποιων γλυκαντικών, ώστε τα νέα μέτρα να γίνουν δεκτά με λιγότερες αντιδράσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο παρευρισκόμενος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, έθεσε το θέμα της πληρωμής των δόσεων του φετινού φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις και να μην εφαρμοστεί η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά που επλήγησαν από την προσφυγική κρίση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …