Αιτήσεις συμμετοχής στο Δημοτικό Λαχανόκηπο-Δικαιούχοι

laxanokipos

Tους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες με αφορμή την ανανέωση των καλλιεργειών στο Δημοτικό Λαχανόκηπο, καλεί o Δήμος Αγρινίου, που βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο δημοτικό αγροτεμάχιο, εντός του αστικού ιστού της πόλης, στην περιοχή Γιαννούζι, εύκολα προσβάσιμος με αυτοκίνητο, ποδήλατο, αστική συγκοινωνία ακόμη και με τα πόδια, με υποδομές για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και λειτουργεί οργανωμένα με καθημερινή υποστήριξη από επιστημονικό προσωπικό.
Σε κάθε ωφελούμενο παραχωρείται κηποτεμάχιο των 50-70 τ.μ., φυτώρια, νερό άρδευσης, όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για τις καλλιεργητικές φροντίδες, γεωτεχνική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη έτσι ώστε ο πολίτης να καλλιεργήσει τα οπωροκηπευτικά που θα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειάς του σε τρόφιμα.
Oi ωφελούμενοι είναι δημότες και κάτοικοι κυρίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, μέλη οικογενειών που πλήττονται με πολλαπλή ανεργία, άνεργοι-μέλη οικογενειών πολυτέκνων, σχολεία και διάφοροι φορείς.
Οι δικαιούχοι μπορούν να καλλιεργήσουν όποια λαχανικά θέλουν χωρίς καμία επιβάρυνση. Η μόνη τους υποχρέωση είναι να ακολουθούν αποκλειστικά βιολογικές μεθόδους και να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (τηλ. επικοινωνίας 26413-63452, 454, 456). Επίσης μπορούν να επικοινωνούν και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( dtoa@agrinio.gr & dimotikoslaxanokipos@yahoo.gr.)
Ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος  έως 15 Απριλίου.
Η λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας», το οποίο εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στο πλαίσιο του Ε. Υ. Δ. Ε. Π. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για μια δομή που συμπληρώνει τις δράσεις και παροχές του Kοινωνικού Συσσιτίου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, στοχεύοντας στη διατροφική επάρκεια των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε δυσχερή θέση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Ο Λαχανόκηπος έχει γίνει πλέον, τόπος συνάντησης ανθρώπων με αγάπη και μεράκι για τη γεωργία, την κηπουρική και την αειφορία. Πέρυσι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο και η λειτουργία του προσέφερε σε 100 οικογένειες μια σημαντική πηγή κάλυψης των αναγκών σίτισής τους και μια δημιουργική διέξοδο κόντρα στην κρίση.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …