Δημοσκόπηση ΣΟΚ για το ΣΥΡΙΖΑ-Πτώση(Πίνακες)

gallup_skai10

Με 8 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής Βουλής» μένουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5% έκαστο. Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων.

Συντριπτική και η παράσταση νίκης
Οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες (50,5%) προβλέπουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία ενώ μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ίδια ώρα που 1 στους 4 επιθυμεί μία κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία και ως προς τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις των ψηφοφόρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν πολύ χαμηλή συσπείρωση (43%) έναντι 81% που δείχνει η ΝΔ. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σχεδόν 1 στους 3 ψηφοφόρους τους προς την αποχή, το άκυρο και το λευκό, 5,5% που πηγαίνουν απ' ευθείας στην ΝΔ ενώ 11% δεν απαντά ή δεν γνωρίζει. Η ΝΔ, αντιθέτως, έχει ελάχιστες «διαρροές» ψηφοφόρων, μόλις 6% τείνουν προς άκυρο/λευκό/αποχή, 2% σε λοιπά κόμματα και 11% δεν απαντούν ή δεν ξέρουν τι θα πράξουν.

Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δυσαρεστημένο είναι το 87,5% - εικόνα που δεν αλλάζει ούτε στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπου πάνω από 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.
Ειδικότερα, με την κυβερνητική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν συμφωνεί το 64% (πριν από ένα μήνα οι δυσαρεστημένοι για αυτό το ζήτημα δεν ξεπερνούσαν το 53%) ενώ το 71% των Ελλήνων προβλέπει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Δείτε ολόκληρη την δημοσκόπηση ΕΔΩ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …