Το αυτονόητο για εργαζόμενους τώρα και σε νόμο!

dhmosio_6

Νόμο για την «ηθική και την συμπεριφορά στην εργασία των Δημοσίων Υπαλλήλων», που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης, ενέκρινε το κοινοβούλιο του Τουρκμενιστάν και επικυρώθηκε από τον πρόεδρο Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ, με κυριότερη την διάταξη ότι όσοι τον παραβιάσουν θα τιμωρηθούν με «ηθική επίπληξη κατά τις συσκέψεις του προσωπικού» ή ακόμη και να απολυθούν από τη δουλειά τους.

Ο νόμος αφορά τα:

«Οι υπάλληλοι που δεν θα τηρήσουν τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα κινδυνεύουν να Σύμφωνα με τον κώδικα, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα «επίσημο, λιτό και παραδοσιακό» ενδυματολογικό στυλ. Απαγορεύεται επίσης να τρώνε κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ή στις επαφές τους με τους πολίτες.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να εκφράζουν δημοσίως την άποψή τους για την κρατική πολιτική ή για τη λειτουργία της υπηρεσίας τους, εάν η άποψη αυτή δεν αντιστοιχεί στην επίσημη πολιτική της χώρας, ούτε να αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Οι υπάλληλοι δεν θα συζητούν για το κόστος των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών, ούτε για τους δημοσιονομικούς δείκτες σε δημόσιες παρεμβάσεις τους ή σε συνεντεύξεις που ενδεχομένως θα δώσουν σε μέσα ενημέρωσης.

Θα πρέπει να είναι έντιμοι, δίκαιοι και σεμνοί και να μην κάνουν κατάχρηση της εξουσίας τους αποσπώντας οφέλη».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …