ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ: Γιατί η Διαύγεια "αρνείται"...να φορτώσει τις προσλήψεις και τις "αναθέσεις εργασιών" του ιδιαίτερου Γραφείου του Δημάρχου;

5a17d81f81f02768f91e74067beba53b_LΠερίεργα πράγματα...συμβαίνουν στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Δημάρχου Πατρέων κ. Κ. Πελετίδη και στις σχέσεις του με τη Διαύγεια...που "αρνείται" πεισματικά να φορτώσει πρόσφατες προσλήψεις συνεργατών του και απευθείας "αναθέσεις εργασιών"...!

Η συντακτική ομάδα του ERGASIANEWS, στο πλαίσιο της καθημερινής "σάρωσης" της Διαύγειας, με σκοπό τον έλεγχο της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θέλησε να πληροφορηθεί για μια σειρά πρόσφατων ενεργειών του Δημάρχου Πατρέων και ιδιαίτερα εκείνων του Ιδιαίτερου Γραφείου του. Κι αυτό διότι ο Δήμαρχος Πατρέων είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, λόγω της διοργάνωσης της πορείας για την ανεργία, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να στρέψει τα "φώτα της δημοσιότητας" επάνω του. Και μια τέτοια επιδίωξη, ασχέτως αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με το περιεχόμενό της, είναι θεμιτή.

Εμείς λοιπόν εκμεταλλευτήκαμε την περίσταση και είπαμε να χαρτογραφήσουμε το περιεχόμενο των αποφάσεων του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής και να κάνουμε τη δική μας βαθύτερη "πορεία", το δικό μας "οδοιπορικό" βρε αδερφέ, στις μέχρι σήμερα ενέργειες και αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής και ειδικά σ' εκείνες που έχουν οικονομικό περιεχόμενο ή αναφέρονται σε "αναθέσεις εργασιών" και σε "προσλήψεις συνεργατών". Και γνωρίζοντας τον Δήμαρχο, νομίζουμε ότι ούτε ο ίδιος θα είχε αντίρρηση σ' ένα τέτοιο "ψαχούλεμα"...ή μήπως κάνουμε λάθος;

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαδικτυακού "οδοιπορικού" συλλέξαμε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες και ομολογούμε ότι δεν ήταν και λίγες οι απορίες που έχουμε...! Αλλά αυτό αφορά μια επόμενη κουβέντα...!!

Πάμε τώρα στο προκείμενο. Στις 18.3.2016 και συγκεκριμένα στις "11:41:51" και στις "13:04:14", ο Δήμαρχος Πατρέων αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμα που του εκχωρεί νόμος και να προχωρήσει σε μια πρόσληψη συνεργάτη και σε μια "ανάθεση εργασίας". Αυτές οι δύο ενέργειες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, όπως ο νόμος ορίζει, και υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι ορατό το περιεχόμενο των αποφάσεων σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη. Έτσι θα έπρεπε, αλλά μερικές φορές...η Διαύγεια "αρνείται" να φορτώσει κάποιες αποφάσεις και "δυσκολεύει" τους πολίτες. Για τον λόγο αυτό επιστρατεύσαμε γνωριμίες μας στη διαχειριστική ομάδα της Διαύγειας και ταυτόχρονα συμβουλευτήκαμε και τους δικούς μας "πληροφορικάριους".

Η απάντηση που πήραμε ήταν: "Τα συγκεκριμένα δυο (2) αρχεία PDF εμπεριείχαν σφάλμα (;;;) πριν ανέβουν στη Διαύγεια και υπεύθυνΧωρίς τίτλοοι προς τούτο είναι οι υπεύθυνοι του Δήμου".

Και εμείς τώρα ρωτάμε με την αφέλεια του απλού πολίτη: "Πρόκειται περί απλού σφάλματος ή υπάρχει σκοπιμότητα;"

Ως καλοπροαίρετοι, θα αναμένουμε μετά και τη δημοσιοποίηση του θέματος, να διορθωθεί άμεσα το "σφάλμα" και να γίνουν ορατές στο κοινό και στους πολίτες  οι δυο συγκεκριμένες αποφάσεις. Εξάλλου όπως λέει και η λαϊκή ρήση Δήμαρχέ μας: "Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"...

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok για την επιστολική ψήφο

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες Με νέο …