Ένας Πατρινός, 1ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2016 της SCAE(ΦΩΤΟ)

12919177_10208079626042193_218208124_n

Ο Πατρινός Μιχάλης Δημητρακόπουλος σήκωσε το κύπελλο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 2016 της SCAE στη Σαγκάη, στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος, παρουσιάζοντας τις ικανότητές του, τις οποίες είχε δείξει εδώ και χρόνια, όταν ξεκινούσε σε καφέ της γενέτειρας του στην Πάτρα, από όπου μεταπήδησε στην Αθήνα το Μάιο του 2015, οπότε και ξεκίνησε να εργάζεται στη μεγάλη ομάδα του Underdog.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με το κύπελλο στα χέρια, μιλά για την μεγάλη του αγάπη στον καφέ, την οποία πίστεψαν οι προπονητές Τάσος Δεληχρήστος και  Γιώργος Κουστουμπάρδης, ου του έδωσαν όλα τα εφόδια και τον στήριξαν μέχρι την τελική διάκριση.

Ο Μιχάλης που μεγάλωσε στην Πάτρα, κατάγεται από τα Καλάβρυτα και το 2009 ξεκίνησε να ασχολείται με τον καφέ. Ο barista Νίκος Αποστολόπουλος, ήταν εκείνος που του έμαθε τα πρώτα βήματα σε αυτόν τον χώρο.

Οι ικανότητές του, άφησαν πίσω δεκάδες συμμετέχοντες, δίνοντας του την πρώτη θέση, που είχε διαφανεί ουσιαστικά από την πρόκριση του στο παγκόσμιο, αφού ήταν σίγουρος για τον εαυτό του, δεν είχε άγχος και με κινήσεις έμπειρου επαγγελματία   παρασκεύαζε ότι καφέ του ζητούσαν, ξέροντας από την πρώτη στιγμή, ότι τα είχε καταφέρει.

16

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπαρίστα στη Σαγκάη, προωθεί καινοτόμες συνταγές ποτών που αναδεικνύουν τον καφέ και τα οινοπνευματώδη ποτά σε μορφή ανταγωνισμού.

Ο ανταγωνισμός αυτός, αναδεικνύει τις δεξιότητες mixology του barista / μπάρμαν σε ένα περιβάλλον όπου ο καφές και το αλκοόλ πάνε τέλεια μαζί. Από το παραδοσιακό ιρλανδικό καφέ (με ουίσκι και καφέ), σε μοναδικούς συνδυασμούς κοκτέιλ.

Κατά τη διάρκεια του προκριματικού γύρου, οι διαγωνιζόμενοι, παράγουν τέσσερα ποτά - δύο πανομοιότυπες ποτά σχεδιαστή ζεστό / ζεστό καφέ και το αλκοόλ που βασίζονται, και δύο πανομοιότυπα ποτά σχεδιαστής κρύο καφέ και το αλκοόλ που βασίζονται. Οι έξι ανταγωνιστές με τις υψηλότερες βαθμολογίες, προκρίνονται στον τελικό γύρο.

Η υψηλότερη βαθμολογία αναδεικνύει τον παγκόσμιο Πρωταθλητή, που για το 2016, ήταν ο Πατρινός Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …