ΙΚΑ: Αποζημίωση, έξοδα διανυκτέρευσης, εκτός έδρας των υπαλλήλων του

ika
Έως 60 επιτρέπονται να είναι οι εκτός έδρας μετακινήσεις των υπαλλήλων του ΙΚΑ. Η ημέρα εκτός έδρας, λογίζεται για μετακινήσεις άνω των 50 χλμ ακόμα και με αυθημερόν επιστροφή, ανεξαρτήτως διανυκτέρευσης ή μη, του υπαλλήλου.
Ανάλογα με τη θέση τους, στην υπαλληλική βαθμίδα, οι δικαιούχοι εκτός έδρας μετακινήσεων, μπορούν να λάβουν από 60 έως 80 ευρώ την ημέρα, ως έξοδα διανυκτέρευσης.
Τα ανωτέρω ποσά, όπως τονίζει στο ρεπορτάζ του το dikaiologitika.gr,  προσαυξάνονται κατά 20%, φτάνοντας έτσι στα 72 και 96 ευρώ αντίστοιχα, ειδικά όταν πρόκειται για διαμονή εντός των ορίων των δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης λόγω του υψηλότερου κόστους διαμονής που παρατηρείται στις πόλεις αυτές.
Επίσης, η ημερήσια αποζημίωση ορίζεται στο ποσό των 40 ευρώ, ανεξάρτητα από τη θέση ή το βαθμό του μετακινούμενου. Επισημαίνεται ότι ποσά ημερήσιας αποζημίωσης, υψηλότερα από αυτά που προβλέπονται στην παρούσα παράγραφο, παύουν να ισχύουν από 1-1-2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του νέου νόμου. Επισημαίνεται ότι η επίσημη συνοδεία των συζύγων δεν αναγνωρίζεται για τους υπαλλήλους και λειτουργούς που πραγματοποιούν εκτός έδρας μετακινήσεις.
Στην ίδια απόφαση, ορίζονται τα συγκοινωνιακά μέσα που δικαιούνται να χρησιμοποιούν οι μετακινούμενοι και καθορίζονται ανά κατηγορία οι θέσεις των συγκοινωνιακών αυτών μέσων, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, καθώς και ποιοι μετακινούμενοι υπάγονται σε κάθε μια από αυτές τις κατηγορίες. Ειδικά για το προσωπικό των νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και των δημοσίων επιχειρήσεων οι αποφάσεις εκδίδονται από το συλλογικό όργανο διοίκησης ή το εξουσιοδοτημένο από αυτό όργανο.
Οι αποφάσεις μετακίνησης εκδίδονται πριν από την ημερομηνία αναχώρησης του μετακινούμενου, περιλαμβάνουν απαραίτητα το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητά του, τον κλάδο ή την ειδικότητα, την ημερομηνία αναχώρησης, έναρξης και λήξης των εργασιών και επιστροφής, τον αριθμό των ημερών και διανυκτερεύσεων, την πλήρη και σαφή αιτιολογία της μετακίνησης, τον τόπο και το μέσο αυτής, το ποσό της εκτιμώμενης δαπάνης και την αντίστοιχη βεβαίωση δέσμευσης πίστωσης για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που απαιτείται και ορίζεται ρητά από τις διατάξεις του παρόντος.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις επείγουσας μετακίνησης με προφορική εντολή ειδικά αιτιολογημένη, η σχετική απόφαση μετακίνησης πρέπει να εκδοθεί και γραπτώς το αργότερο μέσα σε δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία επιστροφής του μετακινούμενου στην έδρα του, με την προϋπόθεση ότι η απόφαση ανάληψης της σχετικής δαπάνης θα πρέπει να γίνει την ημέρα αναχώρησης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τουρκία: Οι δηλώσεις για «γενοκτονία των Αρμενίων» διαστρεβλώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι δηλώσεις είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο Τη δυσαρέσκειά …