Η επιστολή Τσίπρα στη Λαγκάρντ, για την αποκάλυψη του Wikileaks(ΦΩΤΟ)

tsipras-lagard-8

Το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προς την διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την αποκάλυψη του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου από το Wikileaks, αποκαλύπτει η HuffPost Greece. Ο πρωθυπουργός εκφράζει την βαθιά του ανησυχία για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και ζητεί από την κ. Λαγκάρντ...

να πάρει επίσημη θέση ως επικεφαλής του ΔΝΤ. «Η χρήση ενός πιστωτικού γεγονότος ως ένα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη είναι πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως την καταλαβαίνουμε», σημειώνει.

Εγείρει δε – εμμέσως πλην σαφώς – θέμα απομάκρυνσης των Τόμσεν-Βελκουλέσκου από τη διαπραγμάτευση, αν και δεν τους κατονομάζει, θέτοντας θέμα εμπιστοσύνης προς "αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές».

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς την επικεφαλής του ΔΝΤ

Κριστίν Λαγκάρντ

Αγαπητή Κριστίν

Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα αναφορικά με τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι οποίοι διαθέτουν ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το πρώτο θέμα, έχει να κάνει με το εάν η θέση τους αντανακλά την επίσημη θέση του ΔΝΤ. Η χρήση ενός πιστωτικού γεγονότος ως ένα μέσο πίεσης προς την Ελλάδα και τα υπόλοιπα μέλη είναι πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως την καταλαβαίνουμε.

Το δεύτερο θέμα, έχει να κάνει με το κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευθεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται καλή τη πίστη, με αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές που εκφράζονται σε αυτές τις δημοσιεύσεις.

Ιδιαίτερα, καθώς εμφανίζονται να απειλούν με καθυστέρηση την διαδικασία, πιστεύοντας πως μόνο ένα πιστωτικό γεγονός θα οδηγήσει σε παραχωρήσεις. Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις είναι συχνά δύσκολες, ωστόσο απαιτούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία από όλες τις πλευρές. Ειλικρινά εύχομαι, ότι η θέση του ΔΝΤ είναι να φτάσουμε σε μια γρήγορη, επιτυχή, και βιώσιμη κατάληξη της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσετε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά.

Όπως πάντα, θα χαιρόμουν να μιλήσω μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή για αυτά τα θέματα και είμαι σίγουρος ότι θα συμμεριστείς την ανησυχία μου.

Με εκτίμηση

Αλέξης Τσίπρας».

tsipras epistolh imf 2-4-2016

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …