Αναβάλλονται οι Επιμελητηριακές εκλογές

kalpi.medium

Ο κίνδυνος δημιουργίας προβλημάτων στην εκλογική διαδικασία των επιμελητηρίων οδήγησε τη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με επείγον έγγραφό της προς τα επιμελητήρια, να ανακαλέσει προηγούμενη πρόσκληση για ορισμό εκπροσώπων σε εκλογικές επιτροπές επιμελητηρίων, που είχε σκοπό να επιμεληθούν τις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης νέων οργάνων στον επιμελητηριακό θεσμό.

Ο λόγος της ανάκλησης, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας και με βάση το σχετικό έγγραφο, είναι πως η νέα νομοθεσία δεν καθιστά υποχρεωτική τη συνδρομή (ν. 4314/2014) και, συνεπώς, τα μέλη των επιμελητηρίων τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές, δεν είναι σαφώς προσδιορισμένα. «Ως εκ τούτου, υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας προβλημάτων στην εκλογική διαδικασία. Το πρόβλημα αυτό χρήζει άμεσης νομικής αντιμετώπισης, δηλαδή νέας νομοθετικής ρύθμισης του επιμελητηριακού θεσμού», όπως σημειώνεται στο έγγραφο.

Κάτω από αυτά τα δεδομένα, οι εκλογές είναι πιθανόν να διεξαχθούν στο τέλος του 2016 ή στις αρχές του 2017, αντί της περιόδου 15 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2016, όπως είχε προσδιοριστεί πέρυσι.

Η παράταση είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου, ο οποίος προέβλεπε ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν και τέσσερις μήνες μετά τις προθεσμίες (5/9-15/10), καθώς παρέχεται από το νόμο η σχετική δυνατότητα στον υπουργό Οικονομίας να εκδώσει ανάλογη υπουργική απόφαση.

Οι προηγούμενες εκλογές διεξήχθησαν στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2011.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πληρώνεται το ΚΕΑ Σεπτεμβρίου 2023

Πληρωμή για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, πρώην ΚΕΑ, Σεπτεμβρίου 2023. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα τα χρήματα …