Αποκαλυπτική διαρροή μεγατόνων, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κορυφαίους πολιτικούς

black-money-germania-xrimatismos-miza-sex

Δισεκατομμύρια δολάρια σε offshore, έκρυψαν συνεργάτες των Πούτιν, Άσαντ και Μουμπάρακ, όπως αποκαλύπτουν τα αποκαλούμενα Panama Papers, που άγνωστο πως, ήλθαν στην κατοχή της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, η οποία εν συνεχεία τα μοιράστηκε με την Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) -107 οργανισμοί μέσων ενημέρωσης σε 78 χώρες ανέλυσαν τα έγγραφα και τα οποία αποκαλούν την μεγαλύτερη διαρροή όλων των εποχών από την «μυστική» εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών Mossack Fonseca.

Κατά τα στοιχεία των εγγράφων, η Mossack Fonseca, που εδρεύει στον Παναμά με δεκάδες υποκαταστήματα παγκοσμίως και μία από τις πλέον μυστικοπαθείς εταιρείες παγκοσμίως, φαίνεται να βοήθησε "υψηλούς" πελάτες της να ξεπλύνουν βρώμικο χρήματα, να αποφύγουν κυρώσεις και φόρους.

Το BBC που χρησιμοποίησε τα στοιχεία, δηλώνει ότι δεν γνωρίζει την πηγή της διαρροής, που αγγίζει μέσω του βιολοντσελίστα Σεργκέι Ρολντουγκίν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς φέρεταινα έχει αποκομίσει προσωπικά περισσότερα από 100.000.000 δολάρια ως έσοδα από ύποπτες συμφωνίες.

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Νταβίντ Γκουνλάουγκσον, που τώρα καλείται σε παραίτηση, είχε κρύψει εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις στις ισλανδικές τράπεζες μέσω υπεράκτιας εταιρείας που κατείχε μυστικά. Μαζί με την σύζυγό του είχε αγοράσει μυστικά και αδήλωτα την offshore Wintris το 2007, την οποία τελικά έναντι ενός δολαρίου, την πούλησε κατά το ήμισυ στην σύζυγό του.
Επίσης τα στοιχεία μιλούν για μυστικές offshore εταιρείες που συνδέονται με τις οικογένειες και συνεργάτες του Αιγύπτιου πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μοαμάρ Καντάφι και του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μέση Ανατολή: Έκτακτη σύνοδος των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. την Τρίτη

Την συγκάλεσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας …