OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΚ Αγρινίου: Παράνομες απολύσεις εργαζομένων

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ως «παράνομες και καταχρηστικές» χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο του Αγρινίου, τις απολύσεις εργαζομένων στις ανασκαφές  στους αρχαιολογικούς χώρους στο Δρυμό Βόνιτσας και Αγίου Θωμά Μεσολογγίου, εξαπολύοντας βολές προς την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας – Λευκάδας  Ολυμπία Βικάτου, ότι «ενώ τα  έργα βρίσκονται σε εξέλιξη προχώρησε στη μη ανανέωση συμβάσεων  σε περίπου 25  συναδέλφους και ενώ ήταν απλήρωτοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚ Αγρινίου:

«Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  καταγγέλλει τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις συναδέλφων εργαζομένων στις ανασκαφές  στους αρχαιολογικούς χώρους στο Δρυμό Βόνιτσας και Αγίου Θωμά Μεσολογγίου.

Ενώ τα  έργα βρίσκονται σε εξέλιξη, η υπεύθυνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας – Λευκάδας  κα. Βικάτου Ολυμπία  προχώρησε στη μη ανανέωση συμβάσεων  σε περίπου 25  συναδέλφους και ενώ ήταν απλήρωτοι .

Η εν λόγω εφορία από 1/1/2016 ,και ενώ τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη,  προχώρησε σε μηνιαίες συμβάσεις.

Καλούμε το υπουργείο πολιτισμού να παρέμβει άμεσα για την επαναπρόσληψη  όλων των συναδέλφων  και την επίλυση των προβλημάτων τους  .

Καλούμε άμεσα την υπεύθυνη της Εφορίας Αρχαιοτήτων  να προχωρήσει στην ανανέωση όλων των συμβάσεων.

Να τηρούνται  όλα τα μέτρα υγιεινής και  ασφάλειας .

Να σταματήσουν    οι εκβιασμοί  και οι απειλές συναδέλφων,  γιατί παίρνουν θέση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Να διευκολύνονται οι συνάδελφοι, με ευθύνη της εφορίας,  να μεταβαίνουν στους χώρους εργασίας, όταν οι αποστάσεις για τα σκάμματα   είναι μεγάλες.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …