19.574 οι ωφελούμενοι 51 Δήμων, από την Κοινωφελή Εργασία 2016

ΟΑΕΔ_Κοινωφελής Εργασία

19.574 ωφελούμενοι σε συνολικά 51 Δήμους της χώρας που έχουν επιβεβαιωμένο υψηλό ποσοστό ανεργίας, θα βγουν κατά την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, κερδισμένοι από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που έχει δύο σκέλη, το οποίο αν προλάβει το υπουργείο τις προθεσμίες, περί τα τέλη Απριλίου θα δοθεί το πράσινο φως για την έναρξη της υποβολής των αιτήσεων, για τους πρώτους 17 Δήμους, με τους ωφελούμενους που θα επιλεγούν, να καλούνται για εργασία, σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, σε επισκευές κτιρίων και δομών των δήμων, όπως επίσης και σε παιδικές χαρές, πάρκα και βιβλιοθήκες, μέχρι και τα μέσα Ιουνίου.

Οι 17 αυτοί Δήμοι είναι:

Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής. Οι 34 Δήμοι Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξανδρείας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Ηλίδας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκέων, Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρέβεζας, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνας.

Οι άλλοι 34 Δήμοι θα πρέπει να περιμένουν περίπου ένα τρίμηνο, για να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα Κοινωφελούς Απασχόλησης, που να σημειωθεί ότι φέτος θα έχουν 8άμηνη διάρκεια.

Επίσης η υπουργός τόνισε:

«Οι 59.000 από αυτούς αναμένεται να είναι νέοι, μέσω του προγράμματος youth guarantee. Το υπουργείο Εργασίας θεωρεί ότι 74.000 θέσεις εργασίας, είτε υλοποιούνται ήδη είτε βρίσκονται στο στάδιο της εξέλιξης. Επίσης, θα προκύψουν άλλοι 38 – 39.000 ωφελούμενοι από προγράμματα απασχόλησης που θα ανακοινωθούν έως το τέλος του έτους.

Συγχρόνως θα προκηρυχθούν άμεσα οι 1.141 θέσεις που αφορούν στα υπουργεία Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και οι οποίες εκκρεμούν από το περσινό πρόγραμμα Κοινωφελούς Απασχόλησης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …