Έρχονται ΔΩΡΕΑΝ ραντεβού με γιατρούς του ΠΕΔΥ

giatros-eopyy

Από τα τέλη Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το «e-ραντεβού» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα του δωρεάν μέσω διαδικτύου ραντεβού με τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς του ΠΕΔΥ, τους γιατρούς ΕΟΠΥΥ και τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας και των Εξωτερικών Ιατρείων των Δημόσιων Νοσοκομείων, με σκοπό να μην χρεώνονται πλέον με την τηλεφωνική κλήση.

Στο πλαίσιο αυτού του μέτρου, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, ως υπεύθυνη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ανέπτυξε μια κεντρική βάση δεδομένων σε εθνικό επίπεδο, στην οποία θα καταχωρείται από τα τέλη Απριλίου, η διαθεσιμότητα των γιατρών για ραντεβού, θα κανονίζονται τα ραντεβού και οι γιατροί με τους εργαζόμενους των γραμματειών, θα έχουν επαφή με τα κλεισμένα ραντεβού τους, προκειμένου να τα διαχειρίζονται κατάλληλα.

Πέραν της άμεσης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, με το εν λόγω μέτρο το κράτος θα εξοικονομήσει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως που κατέβαλλε στις τηλεφωνικές εταιρείες των πενταψήφιων αριθμών που είχαν αναλάβει το κλείσιμο ραντεβού, στις οποίες οι ασφαλισμένοι κατέβαλλαν 1,8.000.000 ευρώ!

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …