Η δυνατότητα ανεύρεσης εργασίας μέσω…φίλων του Facebook!

Facebook!...

Έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Journal of Labor Economics, δίνει οδηγίες και καταθέτει προτάσεις, για το πώς μπορείτε να αυξήσετε  τις πιθανότητές σας για εύρεση εργασίας, μέσω της αύξησης του αριθμού των διαδικτυακών σας φίλων στο Facebook!

Οι ερευνητές αξιοποίησαν photo tags και post έτσι ώστε να μετρήσουν την σχέση επαγγέλματος και προφίλ των φίλων στο Facebook και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο πιο καλοί φίλοι είναι οι διαδικτυακοί φίλοι κάποιου στην πραγματική ζωή, τόσο μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να βοηθήσουν έναν χρήστη να βρει δουλειά ή ακόμα και καλύτερη δουλειά.

Άλλωστε η έκθεση εξέταζε αν η «ισχυρή» ή «ασθενής» σχέση μεταξύ του χρήστη και των φίλων του στο Facebook βοηθά όταν αυτός ψάχνει να βρει δουλειά.

Επίσης τονίζεται πως «Το Facebook δεν λειτουργεί σαν το πραγματικό περιβάλλον επαφών και φιλιών ενός χρήστη, όμως προσομοιάζει στις πραγματικές συνθήκες, με τους ερευνητές να διαπιστώνουν ότι εκτός από τους «ισχυρούς» φίλους και οι υπόλοιποι θα λειτουργούσαν στο ίδιο μοτίβο. Έτσι αν κάποιος θέλει να βρει καλύτερη δουλειά, καλό είναι να κάνει καλύτερους φίλους στο Facebook.

Ήδη 1,7 εκατ. θέσεις εργασίας είναι δημοσιευμένες στο Facebook, ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες συμβουλεύονται το Facebook για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου, την στιγμή που πάνω από το μισό εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ έχει λογαριασμό στο Facebook.

Αυτή τη στιγμή το Linkedin θεωρείται το ιδανικό εργαλείο αναζήτησης δουλειάς με τους «καλούς» φίλους στο Facebook να θεωρούνται, αν και λίγοι σχετικά με τους κανονικούς χρήστες, μίας πρώτης τάξης ευκαιρία ανεύρεσης καλύτερης δουλειάς.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μαρινάκης: Αύριο ανακοινώνεται η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φθάσει στα …