Απόλυση μετά "στοχοποίηση" εργαζόμενου

apolisi_1

Στους δρόμους βγαίνουν την Παρασκευή τα μέλη του σωματείου προσωπικού ιδιωτικών κλινικών, γηροκομείων, εργαστηρίων, διαγνωστικών κέντρων και συναφών χώρων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόλυση συναδέλφου τους, για τον οποίο θεωρούν ότι σκόπιμα στοχοποιήθηκε από τους εργοδότες του στην Βιοκλινική Αθήνας του ομίλου της Βιοϊατρικής.

Ιδού η ανακοίνωση του σωματείου:

«Ο συγκεκριμένος συνάδελφος στοχοποιήθηκε, με αφορμή το γεγονός ότι ζήτησε να του διενεργηθούν ιατρικές εξετάσεις για έλεγχο λόγω πιθανότητας μόλυνσης από μεταδιδόμενη ασθένεια. Ο κίνδυνος αυτός, οφείλεται σε έλλειψη του απαραίτητου χειρουργικού εξοπλισμού.

Ο συνάδελφος διεκδίκησε το αυτονόητο δικαίωμα να τηρούνται μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, στο χώρο εργασίας, τα οποία είναι απαραίτητα τόσο για την προστασία του προσωπικού όσο και των ασθενών.

Την ίδια ώρα οι εργοδότες αξιώνουν μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση του πενθήμερου, κατάργηση δικαιωμάτων.

Η πρόταση του εργοδοτικού φορέα (ΣΕΚ) για τη νέα σύμβαση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, μειώσεις στο βασικό μισθό 6% και κατάργηση του 5ημερου.

To σωματείο διεκδικεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 10πμ (Λ. Κηφισίας 132 και Παπαδά).»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …