Πρόστιμα 2.000.000 ευρώ για αδήλωτη εργασία μόνο σε μία περιοχή...

anasf

Μόνο μέσα σε διάστημα 6 μηνών, έπεσαν βροχή τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις μίας περιοχής, για τον εντοπισμό "μαύρης" εργασίας, κατά την διάρκεια των ελέγχων που διενήργησαν κλιμάκια του ΙΚΑ, που έχουν εντολή να πατάξουν το φαινόμενο...

Τώρα το ζητούμενο είναι αν αυτά τα πρόστιμα θα εισπραχθούν, αν έχουν αποτέλεσμα, αν αποδίδουν, αφού με βάση την δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Ανέστη Βαφειάδη, αφού τα πρόστιμα των 2.000.000 ευρώ έπεσαν στην περιοχή της Ροδόπης:

«Το ύψος των προστίμων είναι εξωπραγματικό και οδηγεί σε αυτόματο κλείσιμο των επιχειρήσεων. Το ύψος των προστίμων ξεπέρασε τις 430.000 ευρώ, μόνο μέσα στον Φεβρουάριο του 2016, όταν τον Οκτώβριο έφτασε το ένα εκατομμύριο ευρώ και τον Αύγουστο του 2015 τις 600.000 ευρώ. Αντιμετωπιζόμαστε ως τρομοκράτες από τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΙΚΑ και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχω ενημερώσει τον διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό και περιμένουμε. Είμαστε κατά της ανομίας και υπέρ των ελέγχων και της ασφαλισμένης και όχι ανασφάλιστης εργασίας. Μιλάμε για τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και όχι για τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων κατά ξενοδόχων: Έχετε άρνηση της πραγματικότητας

Ο ΠΟΞ προτείνει δέσμη μέτρων για τον περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης με συγκεκριμένους χρονικούς περιορισμούς …