"Συμβάσεις καταδίκης στα νοσοκομεία"-Τι καταγγέλλουν οι καθαρίστριες

kathariothtanoskomeivn

«Δεν είναι δυνατόν το 2016 να θεωρείται δημοκρατική ενέργεια μια απόφαση η όποια για να τιμωρήσει τους εργολάβους θυσιάζει τους εργαζομένους, που από εξαρτημένη σχέση εργασίας τους εξαναγκάζει να βρεθούν σε μια επισφαλή  αμφιβόλου νομιμότητας και ορισμένου χρόνου σύμβαση έργου, που μετατρέπει τους εργαζομένους σε εργολάβους με ασαφή φορολογικές επιπτώσεις ,στερώντας τους  όλα τα εργασιακά  δικαιώματα όπως άδεια, επίδομα αδείας, δώρα, τριετίες, ακόμα και αυτό της προστασίας της μητρότητας.»

Η παράγραφος αυτή από την ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών Ηρακλείου, είναι ικανή να περιγράψει τι ακριβώς συμβαίνει στον κλάδο και κατά πόσο, με το νέο σύστημα θα αρθούν οι αδικίες που βιώνουν επί χρόνια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Καθαριστριών Ηρακλείου, είναι κατατοπιστική και συνάμα ξεκάθαρη, ως προς την συνέχιση του αγώνα των μελών του για ισονομία στην εργασία και για εργασία που θα δίνει το δικαίωμα στη ζωή, με όνειρα και ελπίδα:

«Το Σωματείο καθαριστριών Ν. Ηρακλείου εκπροσωπώντας τους εργαζομένους στην καθαριότητα των νοσοκομείων ΠΑ.ΓΝΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ εν όψη των δραματικών εξελίξεων στον χώρο των νοσοκομείων αλλά και της υγείας γενικότερα  ενημερώνει τον υπουργό υγείας, την 7η ΥΠΕ , και όποιον άλλο υπεύθυνο για αυτές τις συμβάσεις έργου ότι δεν είναι δυνατόν το 2016 να θεωρείται δημοκρατική ενέργεια μια απόφαση η όποια για να τιμωρήσει τους εργολάβους θυσιάζει τους εργαζομένους, που από εξαρτημένη σχέση εργασίας τους εξαναγκάζει να βρεθούν σε μια επισφαλή  αμφιβόλου νομιμότητας και ορισμένου χρόνου σύμβαση έργου, που μετατρέπει τους εργαζομένους σε εργολάβους με ασαφή φορολογικές επιπτώσεις ,στερώντας τους  όλα τα εργασιακά  δικαιώματα όπως άδεια, επίδομα αδείας, δώρα, τριετίες, ακόμα και αυτό της προστασίας της μητρότητας .

Μια σύμβαση έργου που διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μετατραπεί σε σύμβαση εργασίας ενώ ορίζει χώρο, ωράριο, καθήκοντα και μισθό, που ενώ υποτίθεται θα αποκαθιστούσε την αδικία προς τους εργαζομένους ορίζει ότι σε καμία περίπτωση οι ετήσιες αμοιβές δεν πρέπει να ξεπερνούν αυτές που έπαιρναν πριν από τους εργολάβους - αναδόχους.
Μια σύμβαση έργου που αφορά εργαζομένους που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως μονογονεϊκες οικογένειες, πολύ χαμηλών εισοδημάτων κλπ. Που απευθύνεται σε εργαζόμενους που ξεπερνούν τα 10 χρόνια προϋπηρεσίας σε αυτά τα νοσοκομεία.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ μόνιμη και σταθερή εργασία. ΖΗΤΑΜΕ να μας αντιμετωπίζουν ως άτομα και όχι ως εργατοώρες .
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ούτε ένα βήμα τόσο  από τις θέσεις εργασίας μας όσο και  από τα εργασιακά δικαιώματα που μας έχουν απομείνει .
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους φορείς και τους βουλευτές του νομού μας να συμπαρασταθούν σε αυτόν τον αγώνα μας.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει σημαντικό διεθνές κεφάλαιο

Με φρόνηση και αυτοπεποίθηση χτίζουμε γέφυρες φιλίας στην ευρύτερη περιοχή μας για το παρόν και …