Απολύθηκε εργαζόμενη μετά τη συμμετοχή της σε απεργία

apolish

Την διοίκηση επιχείρησης, για εκφοβιστική και παράνομη απόλυση εργαζόμενης, από εμπορικό κατάστημα με είδη ένδυσης, στην Αλεξανδρούπολη, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων της περιοχής, στο οποίο είναι μέλος η απολυμένη.

Σύμφωνα με την επίσημη καταγγελία:

«Η εργοδοσία της επιχείρησης, την Τρίτη 5/4/2016 ανακοίνωσε σε εργαζόμενη στο κατάστημα της Αλεξανδρούπολης την απόλυσή της.

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη δουλεύει εδώ και μήνες στο κατάστημα χωρίς να της έχει γίνει άλλοτε καμία παρατήρηση για την απόδοσή της. Έπειτα από τη συμμετοχή της στην πρόσφατη απεργία στις 4 Φλεβάρη άρχισαν οι πιέσεις ώσπου σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπεύθυνη των καταστημάτων της ζητήθηκε να δηλώσει ότι θα είναι παρούσα στο κατάστημα όποτε της το ζητήσει η εργοδοσία άσχετα αν υπάρχει προκηρυγμένη για εκείνη τη μέρα γενική απεργία ή όχι.

Επίσης, προσπάθησε η εργοδοσία να την εξαναγκάσει σε παραίτηση δημιουργώντας προβλήματα στη λήψη νόμιμης ολιγοήμερης εκπαιδευτικής άδειας που αιτούνταν έγκαιρα λόγω της φοίτησής της σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Το σωματείο θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της εργοδοσίας. Απαιτεί την άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης. Θεωρούμε ότι η απόλυση γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους και επομένως είναι άκυρη και καταχρηστική».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …