Εξοφλεί τα χρωστούμενα στους ιδιώτες το Δημόσιο

euroXARTONOMISMATA_695_450

Να βάλει τάξη στις οφειλές δισεκατομμυρίων ευρώ προς τους ιδιώτες, επιχειρεί το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο προετοιμάζει την καταβολή και εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του μέχρι και το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους σε 7 δις ευρώ, τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο είναι εξαναγκασμένο να καταβάλλει λόγω της μέρος της συμφωνίας του Αυγούστου!

Μάλιστα κατά τα λεγόμενα στο κοινοβούλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη,

«το πλεόνασμα που εμφανίζει το πρώτο δίμηνο του 2016, οφείλεται σε υπέρβαση του στόχου των εσόδων και σε υστέρηση των δαπανών κατά 900 εκατ. ευρώ σε τομείς που δεν επηρεάζουν άμεσα την οικονομία, όπως είναι πληρωμές προς την Ε.Ε., και ο προγραμματισμός της καταβολής των αγροτικών επιδοτήσεων σε οκτώ δόσεις.»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …