Απολύσεις λόγω...εμφάνισης

genia

Στις 17η Ιουνίου θα εκδοθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγαν υπάλληλοι εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, που απολύθηκαν λόγω…γενειάδας, την οποία αρνήθηκαν να κουρέψουν όταν το απαίτησε από συνολικά 20 εργαζόμενούς της η εταιρεία Securitas Transport Aviation Security, που εδρεύει στη Γαλλία.

Οι τέσσερις εργαζόμενοι, που διεκδικούν οφειλόμενους μισθούς και 5.000 ευρώ ως αποζημίωση, βάλλουν κατά του πρώην εργοδότη τους τον οποίο κατηγορούν για θρησκευτικές διακρίσεις.

Αρνούνται ότι υπέπεσαν σε σφάλμα και υποστηρίζουν ότι ο κανονισμός της εταιρείας άλλαξε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και την εμφάνιση με μούσι των περισσοτέρων δραστών, απαιτώντας «οι γενειάδες, τα μούσια ή τα μουστάκια θα πρέπει να είναι κοντά, κουρεμένα, να τα φροντίζουν και να τα κρατούν» σε αυτήν την κατάσταση», όπως αναγραφόταν στην ενημέρωση που τους έδωσαν.

Οι ίδιοι καλούν την εταιρεία να τους προσκομίσει στοιχεία, για το πότε στην υπηρεσία των 9-10 ετών που είχε ο καθένας τους υπήρχε επίπληξη ή ποινή για λάθος εν ώρα εργασίας.

Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της εταιρείας ο Μπενουά Ντουμπεσέ δήλωσε: «Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να κουρέψουν τη γενειάδα τους για θρησκευτικούς λόγους,  ωστόσο, σημείωσε ότι ως υπάλληλοι εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ασκούν δημόσια αποστολή κι επομένως οφείλουν να συμμορφώνονται με τη γαλλική νομοθεσία που αφορά το λαϊκό χαρακτήρα του Κράτους κι η οποία επιβάλλει μια αυστηρή ουδετερότητα στους εκπροσώπους του Κράτους.

Όχι μόνο δεν είχαν πάντα πυκνή γενειάδα, επιπλέον ο ενδυματολογικός κώδικας» της Securitas χρονολογείται τουλάχιστον από το 2011.»

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη - Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και γυναικεία απασχόληση

Το χαμηλό ποσοστό απασχόλησης των γυναικών στην αγορά εργασίας επισημαίνεται σχεδόν σε όλες τις εκθέσεις …