Η κατάθλιψη των social media

social-media

Τις πιθανότητες της κατάθλιψης σε παγκόσμιο επίπεδο επιταχύνει η υπερβολική έκθεση στα social media και είναι κατανοητό όταν η εικονική ζωή που παρουσιάζουν οι περισσότεροι δεν έχει σχέση με την αληθινή τους, οπότε και οι ίδιοι απογοητεύονται που δεν τα κατάφεραν στην πραγματικότητα και αυτοί που βλέπουν παραμυθένιες εικόνες αναρτημένες, είναι δυσαρεστημένοι που η ζωή τους ακολούθησε άλλο δρόμο δύσκολο και επίπονο.

Η πλειοψηφία των ειδικών εκτιμά ότι πολύ πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν, οι χρήστες για να σώσουν και να αγαπήσουν την ζωή τους θα οδηγηθούν στο να γυρίσουν την πλάτη στα social media και θα ξαναστραφούν στις παρέες τις ζωντανές με ήχο, αφή και ζωή αληθινή και ανθρώπινη.

Η αρχισυντάκτρια του τομέα της τεχνολογίας στο περιοδικό City Λίνσεϊ Μπάρμπερ, δηλώνει ότι σχεδόν το 56% των καταθλίψεων οφείλεται στα social media: «Όλοι γνωρίζουμε ότι στο Instagram υπάρχουν αυτές οι απίστευτα όμορφες φωτογραφίες, τα υπέροχα κοκτέιλ, τα ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, οι τάσεις της μόδας και όλα εκείνα που δημιουργούν ψευδαισθήσεις αλλά δεν αποτρέπουν τους ανθρώπους να σκέφτονται διαρκώς πως θα τα πετύχουν.

Ωστόσο για πολλούς ανθρώπους, αυτή είναι η αιτία της κατάθλιψης. Νέες έρευνες έδειξαν πως επτά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας, πάσχουν από κατάθλιψη εξαιτίας της ζωής των φίλων τους όπως αυτή παρουσιάζεται στα social media αφού διαρκώς συγκρίνουν τη δική τους με αυτές.

Ο ίδιος αριθμός ανθρώπων αισθάνεται δυστυχισμένος που βλέπει τους φίλους του να ποστάρουν στο Facebook και να τουιτάρουν για την καλή καριέρα που έχουν, την υπέροχη οικογένεια και το ωραίο κορμί. Εξ’αυτών, ένα μεγάλο ποσοστό δεν δίστασε να παραδεχθεί πως συχνά ψάχνει να βρει πρώην συναδέλφους και πρώην ερωτικούς συντρόφους προκειμένου να συγκρίνει τις ζωές τους με τη δική του.

Πλέον οι ανθρώπινες σχέσεις μετρούνται ανάλογα με το πόσο δημοφιλής είναι κάποιος, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψουν χρόνο μαζί του.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυξήθηκε η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας

Αυξημένες κατά 6% οι πληρότητες το πρώτο τρίμηνο   Με μέση πληρότητα της τάξης …