Πρώτη απεργία στις Κοινωνικές Δημοτικές Υπηρεσίες

apergia-1418794987

Τριπλό είναι το πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουν προς ικανοποίηση οι 26 εργαζόμενοι στις Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι για πρώτη φορά στους 19 μήνες λειτουργίας των Δομών, προχωρούν σε απεργιακή κινητοποίηση με παράλληλη συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο της πόλης, στις 10 το πρωί.

«Η υπολειτουργία των Δομών συνίσταται τόσο στην έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού, όσο και στην παροχή υπηρεσιών, η οποία ενδέχεται να μην είναι το ίδιο ποιοτική καθώς το υπάρχον προσωπικό, που έχει την απαραίτητη εμπειρία, αντικαθίσταται από νέο, μη εξειδικευμένο προσωπικό, με άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινή εξυπηρέτηση των ωφελουμένων».

Η απεργιακή τους κινητοποίηση θέτει τρία βασικά ζητήματα, διεκδικώντας:

-    την αναβάθμιση και τη συνέχιση των Κοινωνικών Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας με την απαραίτητη χρηματοδότηση και στήριξη,

    τη διατήρηση των θέσεων εργασίας τους με την παράταση των συμβάσεων καθώς και

-    την εκ νέου ένταξη στα επόμενα ευρωπαϊκά προγράμματα προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των προσφερόμενων υπηρεσιών", τονίζουν στην ανακοίνωσή τους που συμπληρώνουν:

«Οι 26 εργαζόμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κοινωνικού Εστιατορίου, του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων και του Γραφείου Διαμεσολάβησης εκφράζουν φόβους για την υποβάθμιση των Δομών, αφενός με πιθανή συγχώνευση κάποιων εξ’ αυτών, αφετέρου με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του υπάρχοντος προσωπικού".

Το Πρόγραμμα Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων από τον Σεπτέμβριο του 2014, ενώ στις Κοινωνικές Δομές έχουν ενταχθεί περίπου 4.000 ωφελούμενοι στο σύνολο του Νομού, εκ των οποίων οι 2.000 εξυπηρετούνται από τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων σε μηνιαία βάση, με παράλληλη παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, μέσω του επιστημονικού προσωπικού του.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …