30 υποτροφίες από Κοινωφελές Ίδρυμα

metaptyxiako-didaktoriko-620x320

«Διαγωνισμό» για τη χορήγηση είκοσι (20) υποτροφιών, για σπουδές στην Ελλάδα και δέκα (10) για αντίστοιχες στο εξωτερικό, σε σπουδαστές, προκηρύσσει το  Κοινωφελές Ίδρυμα ΑΦΩΝ Π. ΜΠΑΚΑΛΑ.

Το έντυπο αιτήσεως, στο οποίο αναφέρονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη της απορίας του υποψηφίου, καθώς και την προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευθούν προσερχόμενοι στα γραφεία του Ιδρύματος ή μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση info@bakalas-foundation.gr.

Δικαιούχοι:

1) κατάγονται από το νομό Αρκαδίας εκ πατρικής και μητρικής γραμμής αυτών ή έστω εκ της μιας εκ τούτων (ή από τους δυο γονείς ή έστω και από τον έναν εξ αυτών),

2) «έχουν οικονομική αδυναμία»,

3) «διακρίνονται για το ήθος και τις πνευματικές τους ικανότητες», και

4) δεν λαμβάνουν υποτροφία ή οποιαδήποτε μηνιαία χρηματική παροχή από οποιοδήποτε ελληνικό ή ξένο φορέα, ούτε έχουν εκπέσει από υπαιτιότητά τους από τη χορήγηση υποτροφίας για σπουδές στην ίδια σχολή.

5) Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων Τριπόλεως, για προπτυχιακές πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό,

6) Οι αριστούχοι πτυχιούχοι Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που υπήρξαν απόφοιτοι Λυκείων Τριπόλεως, για μεταπτυχιακές σπουδές μέχρι τρία χρόνια στο εξωτερικό, στους νεότερους κλάδους και εφαρμογές της επιστήμης τους.

7) α) Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων νομού Αρκαδίας, για προπτυχιακές πανεπιστημιακές σπουδές στο εξωτερικό και β) αριστούχοι πτυχιούχοι Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που υπήρξαν απόφοιτοι Λυκείων νομού Αρκαδίας, για μεταπτυχιακές σπουδές μέχρι τρία χρόνια στο εξωτερικό, στους νεότερους κλάδους και εφαρμογές της επιστήμης τους.

8) Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων Τριπόλεως, για προπτυχιακές σπουδές στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές εσωτερικού.

9) Οι αριστούχοι απόφοιτοι Λυκείων Αρκαδίας, για προπτυχιακές σπουδές στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές εσωτερικού.

10) Οι απόφοιτοι Λυκείων α) Τριπόλεως και β) νομού Αρκαδίας, που αποφοίτησαν με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, για προπτυχιακές σπουδές στις Ανώτατες και Ανώτερες Σχολές εσωτερικού, μετά από εξετάσεις και εφ’ όσον απέμειναν κενές θέσεις μετά τη χορήγηση υποτροφιών στους αριστούχους.

11) α) Οι πτυχιούχοι Ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με βαθμό ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ και απόφοιτοι λυκείων Τριπόλεως ή Αρκαδίας για μεταπτυχιακές σπουδές μέχρι τρία χρόνια στο εξωτερικό, στους νεώτερους κλάδους και εφαρμογές της επιστήμης τους εφόσον απέμειναν κενές θέσεις μετά τη χορήγηση υποτροφιών στους αριστούχους.

β) Εν ελλείψει δε τούτων και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, οι άποροι πτυχιούχοι που κατάγονται από το νομό Αρκαδίας με βαθμό τουλάχιστον ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.

- Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «διαγωνισμό επιλογής υποτρόφων», πρέπει να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στα γραφεία του Ιδρύματος, Πανεπιστημίου 20 Αθήνα, 1ος όροφος και κατά τις ώρες 10-13 μ.μ., από 4 Μαΐου 2016 μέχρι και 26 Μαΐου 2016.

-Η αξιολόγηση της συνδρομής του κριτηρίου της οικονομικής αδυναμίας των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με βάση τα στοιχεία που θα εξαχθούν από τα υποβαλλόμενα δικαιολογητικά (φορολογικά και οικογενειακής κατάστασης του υποψηφίου).

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …