Άκαρπη η "μαραθώνια" συνάντηση με τους δανειστές

tsakal-troika

Σταδιακή απελευθέρωση της πώλησης δανείων που ανήκουν σε ευάλωτους δανειολήπτες, με αυστηρότερα κριτήρια, ζητούν οι δανειστές, με το κουαρτέτο να αποχωρεί σήμερα από την Ελλάδα, χωρίς να έχει επιτευχθεί η πολυπόθητη συμφωνία, αφού τάσσονται υπέρ της προστασίας από πώληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 120.000 ευρώ για δανειολήπτες με ατομικό εισόδημα έως 8.180 ευρώ, δηλαδή μείωση του αφορολόγητου, που βρίσκει αντίθετη την κυβέρνηση.

Τι και αν κατατέθηκε «βελτιωμένη» πρόταση στην τελευταία μαραθώνια συνάντησή τους από τον υπουργό ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, για διετή εξαίρεση από την πώληση των δανείων για πρώτη κατοικία ιδιωτών, με όριο αντικειμενικής αξίας τις 160.000 ευρώ, χωρίς την εξαίρεση  την δανείων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών με υποθήκη πρώτης κατοικίας, που αφορούν.

Για το ασφαλιστικό θα είχαμε συμφωνία όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εργασίας, αλλά «δεν υπήρξε αρκετός χρόνος σήμερα», με δεδομένο ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση, με δεχόμενος νέες υποχωρήσεις, όπως είχε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό στην κατιδίαν συνάντησή του στο Μαξίμου, πριν αρχίσει το τελικό ραντεβού των δύο πλευρών.

Αντίθετα δια στόματος υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, έγινε γνωστό πως έκλεισε το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ και των προϋποθέσεων για τις δημοπρασίες ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέλος σημασία έχει η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με την οποία:

«Μετά από όλες αυτές τις συζητήσεις, αποφασίστηκε σήμερα ότι θα έχουμε μια παύση για να πάμε όλοι στην Ουάσιγκτον. Τόσο οι τέσσερις θεσμοί όσο και η ελληνική κυβέρνηση, συμφώνησαν ότι υπήρξε πρόοδος ώστε να καταλήξουν σε ένα αμοιβαία αποδεκτό πακέτο και να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Άρα θα επιστρέψουν αμέσως μετά την Ουάσιγκτον, δηλ. τη Δευτέρα, για να επιτευχθεί η συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22 Απριλίου».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …