Δικηγόρος προσέφυγε κατά των δικηγόρων...

dikhgoi-apoxh

Πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ κατατέθηκε κατά της πολύμηνης αποχής των δικηγόρων για το ασφαλιστικό και μάλιστα από το συνάδελφό τους Αντώνη Ξενάκη, που ζητά, τόσο να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή η απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για την παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως 15 Απριλίου, όσο και να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι επίμαχες αποφάσεις των συλλογικών οργάνων των δικηγόρων που αποφάσισαν την παράταση της αποχής….

Μεταξύ άλλων, στην προσφυγή του αναφέρει:

«Οι αποφάσεις για την αποχή των δικηγόρων, είναι αντίθετες στα άρθρα 2, 5, 20 και 22 του Συντάγματος, αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και στον Κώδικα Δικηγόρων, ενώ είναι αντίθετη στην νομολογία του ΣτΕ (παλαιότερες αποφάσεις του ΣτΕ).
Οι δικηγόροι κατά το διάστημα που έχει αποφασιστεί η αποχή, δεν μπορούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους, καθώς ο ΔΣΑ δεν εκδίδει γραμμάτια προείσπραξης που είναι αναγκαία παραστατικά για κάθε δικαστική ενέργεια, εάν προηγουμένως δεν έχουν λάβει οι δικηγόροι την άδεια από τον Σύλλογο - η δε χορήγηση των αδειών, γίνεται σε ελάχιστο αριθμό περιπτώσεων (παραγραφή αδικημάτων, αποφυλακίσεις, κ.λπ.).
Η απαγόρευση αυτή έκδοσης γραμματίων από τον ΔΣΑ κατά την διάρκεια της αποχής, είναι και μη νόμιμη, καθώς παραβιάζει τον Κώδικα Δικηγόρων και οδηγεί στην άρση της δυνατότητας απονομής της Δικαιοσύνης - ενώ όποιος παραβιάσει την αποχή υπόκειται στον πειθαρχικό έλεγχο.
Για να παρακαμφθεί η νομολογία της Ολομέλειας του ΣτΕ που έχει κρίνει ότι η αποχή των δικηγόρων δεν πρέπει να είναι μεγάλης διάρκειας, επιλέχθηκε το σύστημα των διαρκών συνεχών αποφάσεων αποχής μεγάλης διάρκειας, πού όλες μαζί συνεχόμενες από την έναρξη της δικηγορικής αποχής έως σήμερα, «συνιστούν αποχή καθολικού χαρακτήρα και αόριστης διάρκειας».
Η αποχή μου δημιουργεί οικονομική βλάβη και προβλήματα, καθώς δεν μπορώ να εργαστώ για να έχω πόρους, δεν έχω εισοδήματα από άλλες πηγές, ενώ έχω δάνειο και τρία ανήλικα παιδιά.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …