Έκτακτο επίδομα σε ανέργους-Ύψους 300 ευρώ

doro.pasxa1

Τα άνεργα και τα σε επίσχεση μέλη της Ενώσεως ενόψει των εορτών του Πάσχα, θα ανακουφίσει και φέτος η ΕΣΗΕΑ, που τους καλεί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για να τους χορηγηθεί το Δώρο Πάσχα.
Το ύψος του βοηθήματος ορίζεται στα 300 ευρώ και επιπλέον 100 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Οι δικαιούχοι και ο τρόπος καταβολής του βοηθήματος έχουν ως εξής:
Α. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Συνάδελφοι, οι οποίοι είναι άνεργοι από 1/4/2011 (5ετία) και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους (βάσει εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2014), δεν ξεπερνάει τις 12.000 ευρώ, πλέον 2.000 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.
Β. ΤΡΟΠΟΣ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ:
- Όλοι οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Γραφείο Υποστήριξης Ανέργων, στον 7ο όροφο της ΕΣΗΕΑ, τις εργάσιμες ημέρες, από τις εννιά το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι.
- Οι αιτήσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από εκκαθαριστικό σημείωμα του φορολογικού έτους 2014 (για τα εισοδήματα του 2014 κι εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί) και Ε9 (εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί ή εφόσον υπάρχουν τροποποιήσεις).
- Οι συνάδελφοι, οι οποίοι έμειναν άνεργοι από 1ης/7/2014 έως σήμερα, θα βεβαιώσουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι δικαιούχοι του βοηθήματος Πάσχα (δηλαδή, ότι το εισόδημά τους για το έτος 2015 δεν ξεπερνά τις 12.000 ευρώ και τις 2.000 ευρώ για κάθε παιδί) και θα δεσμευτούν να προσκομίσουν στις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ το εκκαθαριστικό σημείωμα για τα εισοδήματα του 2015, όταν αυτό εκδοθεί.
- Οι συνάδελφοι, που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, θα λάβουν τη διαφορά -εφόσον υπάρχει- ανάμεσα στο βοήθημα Πάσχα της ΕΣΗΕΑ και στο επίδομα Πάσχα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
Γ. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ:
-Όσοι συνάδελφοι έμειναν άνεργοι το τελευταίο χρονικό διάστημα και έλαβαν τις αποζημιώσεις τους και το επίδομα Πάσχα.
- Όσοι συνάδελφοι είναι περισσότερο από πέντε (5) χρόνια άνεργοι.
- Όσοι συνάδελφοι έχουν λάβει από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας της ΕΣΗΕΑ περισσότερα από 12.000 ευρώ.
Δ. ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ:
Τα αιτήματα των συναδέλφων, που είναι σε επίσχεση εργασίας, θα εξετάζονται κατά περίπτωση (ανά Μέσο και κατόπιν εισηγήσεως του εκπροσώπου) από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα εξυπηρετούνται απευθείας από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΣΗΕΑ, στον 5ο όροφο.

Η προθεσμία για την κατάθεση των αιτήσεων (με τα απαραίτητα δικαιολογητικά), λήγει την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016. Το βοήθημα θα κατατίθεται από τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου 2016, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που τα μέλη έχουν δηλώσει στο Μητρώο Ανέργων Μελών της ΕΣΗΕΑ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησαν 51 συνδικαλιστές - «Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα»

Ολόκληρη η δήλωση αποχώρησης των 51 συνδικαλιστών Νέο πλήγμα στην ενότητά του υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ …