Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι Εφοριακοί

eforiapoe-doy_

Την αντίθεσή της στο σχέδιο που ήδη έχει εκπονηθεί από το υπουργείο, κατόπιν υπόδειξης από το ΔΝΤ και την Κομισιόν, για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της ΓΓΔΕ από το υπουργείο Οικονομικών,  εκφράζει η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ, που έχει ενημερώσει πρόσφατα για τις θέσεις της τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τώρα απειλεί με μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ο υπουργός κάλεσε την Ομοσπονδία να υποβάλλει γραπτώς τα ερωτήματά της, που γνωρίζει ήδη προφορικά ώστε να λάβει την έγκριση του υπουργού Οικονομικών και να της απαντήσει και εγγράφως, αλλά οι Εφοριακοί προγραμματίζουν 48ωρη απεργία, είτε αυτόνομα, είτε ενταγμένα σε απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καθώς και

Μέχρι στιγμής ο υπουργός εμμένει στην θέση που τους γνωστοποίησε και στην πρόσφατη συνάντηση των δύο πλευρών, ότι: «Η δημιουργία μιας Aνεξάρτητης Aρχής εκτός του υπουργείου Οικονομικών, με την πλήρη απομάκρυνση της ΓΓΔΕ από την οργανωτική δομή του υπουργείου, αποτελεί συνολική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …